Ευθέως

Αλλαγή σκηνικού

Αλλαγή σκηνικού

A-
A+
12/09/2017 | 8:54

Αφού σύσσωμο το πολιτικό μας σύστημα αλληλομάχονταν, όλα τα μέχρι τώρα χρόνια της κρίσης, στα… μαρμαρένια αλώνια των μνημονίων, χωρισμένοι σε «μνημονιακούς» και σε -κατά δήλωση τους- «αντιμνημονιακούς», αίφνης το σκηνικό άλλαξε εντελώς. Η αλλαγή-την οποία θα εξηγήσουμε και θα αναλύσουμε παρακάτω-  προέκυψε μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους σφόδρα «αντιμνημονιακούς», οι οποίοι όμως μόλις φόρεσαν την τιάρα της εξουσίας, αυτήν που τους χάρισε με τιμή & δόξα ο μονίμως ευκολόπιστος Ελληνικός λαός, εφάρμοσαν τελικά τα μνημόνια, τα οποία θα έσκιζαν, με τέτοια προσήλωση και υπακοή  που τύφλα να χουν οι σφοδροί μνημονιακοί –αν υποθέσουμε ότι πραγματικά αυτό το είδος υπήρξε ποτέ εν Ελλάδι. Η καίρια αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα αφορά το γεγονός ότι τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία άφησαν κατά μέρος την «αλληλομαχιά» περί μνημονίων για ευνόητους λόγους,  καθώς αυτή η συζήτηση κανέναν δεν συμφέρει πλέον. Άπαντες οι επίδοξοι κυβερνήτες μας έχουν συνειδητοποιήσει πια, έστω και αν τους πήρε πάρα πολύ χρόνο, την -υποτίθεται ευκολονόητη- αλήθεια: Η χώρα μας χρειάζεται τη στήριξη των μόνων δανειστών που κατάφερε να βρει πρόθυμους και καθώς δανεικά χωρίς προϋποθέσεις, υποχρεώσεις, όρους & κανόνες δεν δίνονται, αυτά τα δανεικά πάνε πακέτο με τα περιβόητα «μνημόνια», τουτέστιν την εξασφάλιση δικλείδων ασφαλείας για τους δανειστές ότι τα χρήματα που θα λάβουμε δεν θα εξανεμιστούν χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς την δυνατότητα να επιστραφούν ποτέ.

Το γεγονός όμως ότι η μάχη για τις πολιτικές παρατάξεις «εξουσίας» έχει φύγει από το πεδίο των μνημονίων, προκαλεί ολοφάνερα «αμηχανία» στα κόμματα που αναζητούν καθημερινά άλλα… πεδία δόξης λαμπρά για να μεταφέρουν τις συγκρούσεις τους τις οποίες θεωρούν απαραίτητο να συνεχίζουν με την ίδια σφοδρότητα. Όχι βεβαίως για να ωφελήσουν τη χώρα αλλά απλά και μόνον για να κρατήσουν το πολιτικό τους ακροατήριο, να μαζέψουν ψήφους ή να περιορίσουν την απώλεια ψηφοφόρων. Πικρή η διαπίστωση αλλά πέρα για πέρα αληθινή. Οι εγχώριοι εθνοσωτήρες μας αντί να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό προς όφελος της χώρας -στηρίζοντας μια εθνική συμμαχία απέναντι στο κοινό πρόβλημα όλου του ελληνικού λαού- συνεχίζουν το χαβά τους με συγκρούσεις άνευ ουσίας και αντιπαραθέσεις εκτός τόπου και χρόνου. Αυτό που προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί είναι ότι η… σκηνή τρίζει ολόκληρη πλέον, έτοιμη να καταρρεύσει, με άμεσο κίνδυνο το σκηνικό να αλλάξει από μόνο του, μετατρεπόμενο σε πλίνθους και κεράμους ατάκτως ερριμμένους.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.