Ευθέως

Ελλάδα επιλέγουν οι Σέρβοι για διακοπές

Ελλάδα επιλέγουν οι Σέρβοι για διακοπές

O αριθμός των Σέρβων αυξήθηκε στο ένα εκατομμύριο ετησίως από 730.000 το 2015.

A-
A+
23/12/2016 | 14:08

Την Ελλάδα επιλέγουν πλέον οι Σέρβοι για διακοπές, με τον αριθμό τους να αυξάνει στο ένα εκατομμύριο ετησίως από 730.000 το 2015. Αυτό προέκυψε στο το 1ο διμερές Τουριστικό Φόρουμ, μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, που πραγματοποιήθηκε, στο Βελιγράδι, με την αιγίδα και οικονομική συνδρομή του ΕΟΤ και την στήριξη του γραφείου ΕΟΤ Σερβίας.

Τις εργασίες του Ελληνο-Σερβικού Foroum, άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα εξαιρετικά αποτελέσματα του Ελληνικού τουρισμού κατά το 2016,ως αποτέλεσμα μιας καλά σχεδιασμένης 4ετούς στρατηγικής επικοινωνίας από το Υπουργείο Τουρισμού και την Υπουργό κα Έλενα Κουντουρά, την οποία συντονίζει και υλοποιεί ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους τουριστικούς φορείς της χώρας. Ο ίδιος τόνισε ότι το 2016 αποτέλεσε για την χώρα, μία νέα χρονιά ρεκόρ αφίξεων από το εξωτερικό φτάνοντας τα 27,5 εκατ. τουρίστες (από 26 εκατ. πέρυσι) και αναφέρθηκε στην πρόθεση του Υπουργείου και του ΕΟΤ για εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και διερεύνησης των δυνατοτήτων προώθησης κοινού τουριστικού προϊόντος σε τρίτες χώρες. Χαιρέτισε, τέλος, την αύξηση του αριθμού των Σέρβων τουριστών φέτος στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει την πρόβλεψη που έκανε στην αρχή της θερινής περιόδου ο Σέρβος πρέσβης, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, ο οποίος τον περασμένο Μαίο επισκέφθηκε τον Σέρβο πρόξενο, Σίνιτσα Πάβιτς στη Θεσσαλονίκη.

Το Φόρουμ προβλήθηκε σε σειρά ηλεκτρονικών ΜΜΕ (B92, RTS, RTV, Blic κ.ά.), με βασικό τίτλο «Γύρω στο 1 εκ. σέρβοι τουρίστες ετησίως στην Ελλάδα, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στη Σερβία», που αναπαρήγαγαν σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Tanjug.

Στο δημοσίευμα του Tanjug προβάλλονται δηλώσεις των επισήμων που απηύθυναν χαιρετισμό στο Φόρουμ μεταξύ των οποίων:

της αναπληρώτριας Υπουργού, αρμόδιας για θέματα Τουρισμού, κας Ρενάτα Πίντζο, που μίλησε για τους στόχους της τουριστικής ανάπτυξης της Σερβίας. Επεσήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους σέρβους τουρίστες, αλλά και διεθνώς και ότι η Σερβία έχει πολλά να διδαχθεί από την Ελλάδα. Η κα Πίντζο αναφέρθηκε και στο πρόσφατο Επιχειρηματικό Φόρουμ Σερβίας-Ελλάδας και υπενθύμισε ότι οι ελληνικές επενδύσεις στη Σερβία ανέρχονται σε 2 δις και ότι δραστηριοποιούνται 200 περίπου επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων και της επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού Σερβίας, κας Μάρια Λάμποβιτς, για την τουριστική κίνηση στη Σερβία. Όπως είπε τους πρώτους 9 μήνες του έτους, ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών στη Σερβία αυξήθηκε κατά 40%.

Πηγή: Tornosnews.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.