Ευθέως

Προεκλογικός Χειμώνας

Προεκλογικός Χειμώνας

A-
A+
31/10/2017 | 9:19

Στο κατώφλι του χειμώνα 2017-2018 και αποκρυπτογραφώντας τις κινήσεις στο πολιτικό σκηνικό, τις τακτικές, τις δηλώσεις και τις συμπεριφορές των πολιτικών, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς πως εισερχόμαστε όλο και περισσότερο σε μια άτυπη μεν, αλλά ξεκάθαρη δε «προεκλογική περίοδο». Οι παρατάξεις πασχίζουν  αγωνιωδώς να κρατήσουν τους ψηφοφόρους  τους και να προσελκύσουν καινούργιους. Κοινή υπόσχεση όλων ότι θα μας απαλλάξουν (τώρα πια…) από τα μνημόνια, τα οποία τυπικά υποτίθεται ότι «τελειώνουν» το καλοκαίρι του 2018! Σε μια χώρα δεσμευμένη μέχρι βάθος αορίστου χρόνου και απροσδιορίστου μέλλοντος, καλούμαστε να πανηγυρίσουμε για το ότι οι δανειστές- επιτηρητές μας που μέχρι τώρα μας δάνειζαν με επιτόκια που δεν υπάρχουν στην αγορά -μέσω της οποίας  θα δανειζόμαστε με πολύ υψηλότερα- δεν θα μας δίνουν πλέον χρήματα, αλλά θα μας αφήσουν παρακαταθήκη μόνο τις δεσμεύσεις με τις οποίες μας έχουν δέσει χειροπόδαρα.

Για κάποιους ασυνείδητους πολιτικούς μας -νεότερης και παλαιότερης γενιάς- το τυπικό «τέλος» των μνημονίων σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι θα μπορούν να λειτουργούν, χωρίς στενό έλεγχο, νέα μέτρα & διαρκείς περιορισμούς,  το πελατειακό κράτος που τους βολεύει, εξασφαλίζοντας έτσι την πολιτική τους επιβίωση, κι ας καταστρέφεται η χώρα. Σε ένα τέτοιο σκηνικό, αβέβαιο και σκοτεινό για το τι μας περιμένει παρακάτω, οι ηγέτες μας θα δώσουν τη μάχη τους, όχι για να πατήσει γερά στα πόδια της και να ορθοποδήσει οριστικά η πατρίδα μας αλλά για να σωθούν οι ίδιοι πολιτικά. Σαν να μην τους δίδαξε τίποτα η κρίση, τα λάθη του παρελθόντος και του παρόντος, η εξαθλίωση μιας υπερήφανης χώρας και η ερήμωση της από επιστήμονες που ξενιτεύονται, οι πολυάριθμες αυτοκτονίες συμπολιτών μας, η ένδεια της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας, τα λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων, η εγκληματικότητα που καλπάζει, η γενική εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η Ελλάδα. Ναι, υπάρχουν και εξαιρέσεις αξιέπαινων πολιτικών που δεν λαϊκίζουν, δεν εκμεταλλεύονται την περίσταση για να φανούν αρεστοί, δεν κραυγάζουν αλλά μιλούν με τη φωνή της λογικής, δυστυχώς όμως δεν αρκούν για να εξωραΐσουν το όλο πολιτικό σκηνικό. Τι να πει κανείς; Ο θεός βοηθός, καθώς έχουμε μπροστά μας μια μακρά περίοδο άκρως προεκλογική, όπου ένα είναι το σίγουρο: πως θα απουσιάζει η λογική…

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.