Ευθέως

Σκληρές αντιπαραθέσεις

Σκληρές αντιπαραθέσεις

A-
A+
07/11/2017 | 8:55

«Μονομαχία στον καταραμένο βάλτο»: αν και θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας γουέστερν την μακρινή εποχή που άνθιζε κινηματογραφικά το είδος, θα έλεγε κανείς, με μια δόση σαρκασμού, ότι  ταιριάζει γάντι στην προεκλογική, εν Ελλάδι,  αντιπαράθεση εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης,  που έχει ήδη άτυπα ξεκινήσει. Με ποθητό λάφυρο την εξουσία, την πολιτική επιβίωση και το κομματικό κέρδος, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, αναμένεται ότι θα  δώσουν μια από τις σκληρότερες προεκλογικές μάχες των τελευταίων χρόνων. Το μέγα θέμα και ερώτημα είναι «τι όπλα» προτίθενται να χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη μάχη; Όπλο τους θα είναι τα δυνατά επιχειρήματα, οι τεκμηριωμένες προτάσεις, η εύστοχη εποικοδομητική κριτική με κύριο στόχο το καλό της  χώρας- δηλαδή την σωτηρία της; Ή μήπως -λέμε μήπως- η μάχη θα δοθεί με όπλα τις επιχειρούμενες αποκαλύψεις, υπαρκτών ή ανύπαρκτων,   «σκανδάλων», την αμαύρωση της εικόνας του αντιπάλου,  τα… «ράμματα της γούνας» του καθενός, την εξόντωση πολιτικών σε προσωπικό επίπεδο; Με τις περισσότερες πιθανότητες για την πιο πιθανή μορφή που θα έχει η προεκλογική μάχη να γέρνουν ολοφάνερα  προς την πλευρά της… λασπομαχίας, ασφαλώς οι ψηφοφόροι μάλλον δεν έχουν και πολλά να ελπίζουν για έναν κοινό αγώνα παρατάξεων και πολιτών, με στόχο  όλων την έξοδο από την κρίση και την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη.

Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις,  διευκρινίζουμε ότι ουδείς διαφωνεί με την αποκάλυψη πολιτικών σκανδάλων που ζημίωσαν και ζημιώνουν τη χώρα. Άπαντες οι πολιτικοί, όπως και οι πολίτες, πρέπει να ελέγχονται, να κρίνονται και να λογοδοτούν εφόσον έπραξαν κάτι μη νόμιμο ή μη ηθικό. Το απλό ερώτημα είναι πόσο θα ωφελήσει στην παρούσα συγκυρία τη χώρα ένας διαρκής πολιτικός «εμφύλιος», με αλληλοσπαραγμό και κόντρες μέχρι εσχάτων,  την ώρα που η πατρίδα μας έχει μέγιστη ανάγκη από εθνική συναίνεση- ή μήπως θα έπρεπε να πούμε εθνική σύνεση;  Τη στοιχειώδη σύνεση να αντιληφθούμε ότι απέναντι μας, όλοι, από τους υψηλά ιστάμενους κυβερνώντες μέχρι τον τελευταίο πολίτη, έχουμε ένα κοινό εχθρό: την οικονομική & κοινωνική κρίση της χώρας, έναν εχθρό  τον οποίο οφείλουμε να πολεμήσουμε ομόψυχα αν θέλουμε πραγματικά να τον νικήσουμε πριν μας εξοντώσει ολοκληρωτικά.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.