Γυναίκα

Γιατί «σαρώνει» το balayage

Γιατί «σαρώνει» το balayage

A-
A+
20/10/2017 | 11:44

Είτε το έχετε ακούσει στο κομμωτήριο, είτε το έχετε διαβάσει το balayage είναι μια τεχνική βαφής που υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό όμως έχει αρχίσει να ακούγεται περισσότερο τώρα που όλες κάνουμε στροφή προς τα μαλλιά που μοιάζουν σαν να έχουν ανοίξει φυσικά από τον ήλιο.

 

Τι είναι το μπαλαγιάζ;
«Το Balayage σημαίνει σαρώνω, περνάω από πάνω δηλαδή, στα Γαλλικά και είναι το όνομα της τεχνικής που μπορεί να δώσει το πιο φυσικό τελείωμα ξανοίγματος στα μαλλιά. «Στο balayage, η βαφή περνιέται στην τρίχα με κοφτές κινήσεις χωρίς να την ποτίζει και δεν χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα».

 Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ωραίο;
«Μα το αποτέλεσμα φυσικά! Είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα της κάθε γυναίκας. Ένας τεχνίτης του μπαλαγιάζ ξέρει ακριβώς που να τοποθετήσει το χρώμα και πως θα πετύχει την απόχρωση που μοιάζει απόλυτα φυσική, σαν να έχει ανοίξει το χρώμα από τον ήλιο.

Μοιάζει με τις κανονικές ανταύγειες;
«Όχι καθόλου! Το χρώμα δεν ξεκινά από κάπου συγκεκριμένα, η βαφή γίνεται ένα με το φυσικό χρώμα κι έτσι δεν υπάρχει αυτό το ριγέ αποτέλεσμα που δίνουν οι ανταύγειες. Επίσης, η ρίζα δεν εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο που εμφανίζεται στις ανταύγειες, αργεί και οι αποχρώσεις δένουν μεταξύ τους δημιουργώντας το πιο φυσικό αποτέλεσμα». Επίσης, με το balayage δεν χρειάζεται να βαφτεί όλο το κεφάλι.

Ταιριάζει σε όλες;
«Φυσικά και ταιριάζει σε όλες. Και μάλιστα είναι πολύ πιο φιλικό προς την τρίχα. Είναι όμως και ευέλικτο. Με το μπαλαγιάζ μπορούμε να δημιουργήσουμε ομπρέ, bronde, ronze, όποιο χρώμα ή μείξη χρώματος μπορείς να φανταστείς και φυσικά το αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να γεννηθήκαμε με αυτό το χρώμα».

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.