Γυναίκα

Τυρόπιτα τηγανιού

Τυρόπιτα τηγανιού

Εύγευστη τυρόπιτα που συνοδεύεται κατάλληλα με πράσινη σαλάτα

A-
A+
17/07/2018 | 20:30

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 400 γρ. ανθότυρο και φέτα μαζί, χονδροσπασμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 4 αβγά
  • 8 κ.σ. γάλα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 20 εκ., σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το 1 φύλλο κρούστας και με τα χέρια σχηματίζουμε σούρες. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα των τυριών, σουρώνουμε ακόμη 1 φύλλο από επάνω, συνεχίζουμε με μείγμα τυριών και τελειώνουμε με φύλλο κρούστας. Αφήνουμε για 3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα με τη βοήθεια ενός πιάτου.

Χτυπάμε 1 αβγό με 2 κ.σ. γάλα, περιχύνουμε την τυρόπιτα και αφήνουμε να τηγανιστεί για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για να φτιάξουμε τις υπόλοιπες τυρόπιτες.