Κόσμος

Αυξάνεται ραγδαία η μητρική θνησιμότητα στην Κίνα

Αυξάνεται ραγδαία η μητρική θνησιμότητα στην Κίνα

Ο αριθμός νέων γεννήσεων είναι αυξημένος κατά 11% σε σχέση με το 2015.

A-
A+
21/08/2017 | 19:47

Το ποσοστό μητρικής θνησιμότητας αυξήθηκε κατά σχεδόν 25% στο Πεκίνο το 2016, τον πρώτο χρόνο κατά τον οποίο η Κίνα υιοθέτησε πλήρως την πολιτική των δύο παιδιών.

Ο αριθμός των μητρικών θανάτων ανήλθε σε 10,83 ανά 100.000 γεννήσεις, αυξημένος κατά 24,6% από το 2015, σύμφωνα με έκθεση για τις συνθήκες υγείας στο Πεκίνο που εξέδωσε η δημοτική επιτροπή υγείας και οικογενειακού προγραμματισμού.

Το 2016 η Κίνα επέτρεψε σε όλα τα παντρεμένα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά. Το 2013 είχε επιτραπεί στα ζευγάρια να αποκτούν και δεύτερο παιδί εάν ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε αδέλφια. Η τελευταία αλλαγή τερμάτισε την πολιτική του ενός παιδιού, που εφαρμόστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2016 καταγράφηκαν στην Κίνα 18,67 εκατ. νέες γεννήσεις, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 11% σε σχέση με το 2015. Μεταξύ των νέων γεννήσεων, το 45% ήταν δεύτερα παιδιά.

Ο Γκάο Σιαοτζούν, εκπρόσωπος της επιτροπής υγείας του Πεκίνου, δήλωσε ότι οι γυναικολογικές υποδομές στην πόλη δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν από την αύξηση των γεννήσεων, γεγονός που αποτελεί έναν από τους λόγους για το υψηλότερο ποσοστό μητρικής θνησιμότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλος παράγοντας είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός γυναικών, κυρίως σε μεγάλη ηλικία και με μεγαλύτερες πιθανότητες περιπλοκών, αμελούν τον τακτικό προγεννητικό έλεγχο.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.