Ποδόσφαιρο

Επέκταση του Μουντιάλ από 32 σε 48 ομάδες αποφάσισε η FIFA

Επέκταση του Μουντιάλ από 32 σε 48 ομάδες αποφάσισε η FIFA

A-
A+
11/01/2017 | 8:40

Tην επέκταση του Μουντιάλ από 32 σε 48 ομάδες από το 2026 επικύρωσε σήμερα το Συμβούλιο της FIFA, κατόπιν συμφωνίας των κορυφαίων παραγόντων παγκοσμίως, δημιουργώντας μια αμφιλεγόμενη διοργάνωση με περισσότερους αγώνες και χαμηλότερη ποιότητα, σύμφωνα με τους επικριτές της ιδέας αυτής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIFA, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει 16 γκρουπ των 3 ομάδων, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μετά τη σύσκεψη του Συμβουλίου της FIFA.

Ηδη, από την Κυριακή οι εκπρόσωποι των ηπειρωτικών συνομοσπονδιών συμφώνησαν για τη διόγκωση των ομάδων του τουρνουά κατά 50%, με 80 ματς αντί των 64 που θα έχουν τα τελικά έως και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022. Ωστόσο, το σχέδιο που εγκρίθηκε τελικά από το ανώτατο εκτελεστικό όργανο της FIFA προβλέπει τη διατήρηση της διάρκειας του Μουντιάλ σε 32 μέρες, «στριμώχνοντας» περισσότερους αγώνες στις ίδιες ημέρες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το σχέδιο προβλέπει ακόμα να μην υπάρχουν ισοπαλίες στους ομίλους, αλλά τα ισόπαλα ματς να πηγαίνουν στη διαδικασία των πέναλτι, δίνοντας έτσι έξτρα κίνητρο σε κάθε αγώνα.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.