Κόσμος

Ήρθε το πρώτο παιδικό κάθισμα με αερόσακους

Ήρθε το πρώτο παιδικό κάθισμα με αερόσακους

Mειώνει έως και 55% τις ασκούμενες δυνάμεις πάνω στους μικρόσωμους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος.

A-
A+
10/01/2018 | 14:27

H Μaxi-Cossi λανσάρισε ένα παιδικό καθισματάκι που διαθέτει ενσωματομένους αερόσακους για ακόμα μεγαλύτερη προστασία…

Οι δυνάμεις, που αναπτύσσονται σε μία μετωπική σύγκρουση με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα είναι πολύ μεγάλες και επιβαρύνουν τον τρυφερό αυχένα ενός παιδιού, ιδιαίτερα αν δεν χρησιμοποιεί καθισματάκι αντίθετης φοράς τοποθέτησης.

Ετσι έχουμε αρκετές περιπτώσεις παιδιών με σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι, στην σπονδυλική στήλη και στον αυχένα, ακόμη και αν χρησιμοποιούν ειδικά καθισματάκια.

Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα είχαμε τραγικά αποτελέσματα – ακόμη και θανατηφόρα περιστατικά – αν δεν προστατεύονταν οι μικροί επιβάτες από παιδικά καθισματάκια.

Η Maxi – Cosi παρουσίασε όμως ένα καινοτόμο παιδικό καθισματάκι, που υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς μειώνει έως και 55% τις ασκούμενες δυνάμεις πάνω στους μικρόσωμους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος.

Αυτό επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση δίδυμων αερόσακων, οι οποίοι φουσκώνουν αστραπιαία κατά τη σύγκρουση χάρη στην ύπαρξη ειδικών αισθητήρων και ξεφουσκώνουν άμεσα μετά από αυτήν.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, τα καινοτόμα airbags συγκρατούν ιδανικά τον αυχένα και το κεφάλι του παιδιού και μειώνεται δραστικά η πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού του.

Το συγκεκριμένο καθισματάκι είναι μάλιστα περιστρεφόμενο, για να διευκολύνει το δέσιμο των ζωνών, ενώ λανσαρίστηκε ήδη σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες με τιμές γύρω στα 650 ευρώ.

Μπορεί να είναι κάπως ακριβό, αλλά όπως και να το κάνουμε εδώ μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Η ασφάλεια του βέβαια μένει να αποδειχθεί και στα crash tests, που πρόκειται να κάνουν το επόμενο διάστημα ανεξάρτητοι οργανισμοί και φορείς με το καινοτόμο παιδικό καθισματάκι.

cretadrive.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.