Κρήτη

Το ψηφιακό σήμα έφτασε και στο Οροπέδιο Λασιθίου

Το ψηφιακό σήμα έφτασε και στο Οροπέδιο Λασιθίου

A-
A+
18/05/2018 | 14:28

Με μέριμνα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα «βλέπουν» πλέον περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Ήδη οι ψηφιακές, δοκιμαστικές εκπομπές, έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα, και οι κάτοικοι μπορούν να βλέπουν πλέον «καθαρό» ψηφιακό σήμα όλων των καναλιών, πανελλήνιας εμβέλειας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αναφέρει, ότι, «μετά την προκλητική αδιαφορία που έδειξε προς τους ορεινούς και μικρούς δήμους η DIGEA, ο φορέας μετάδοσης τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, καταφέραμε με ενέργειες του Δήμου να λυθεί οριστικά το θέμα τηλεοπτικής κάλυψης του οροπεδίου Λασιθίου.

Ο Δήμος μας όπως και οι περισσότεροι ορεινοί δήμοι, τα τελευταία χρόνια, μετά την εκπομπή ψηφιακού σήματος στην χώρα, είχε μείνει «ακάλυπτος» τηλεοπτικά, με αποτέλεσμα η περιοχή μας να μην «βλέπει» ούτε δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) αλλά ούτε και τα ιδιωτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. Καταφέραμε και λύσαμε το ζήτημα, και πλέον οι δημότες μας βλέπουν «καθαρό» σήμα, καθώς οι κάτοικοι, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, η τηλεόραση αποτελεί βασική τους απασχόληση- διασκέδαση».

Τέλος ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης τονίζοντας την σημαντικότητα αναμετάδοσης των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς προβλήματα στο σήμα τους, συντελεί σε μεγάλο βαθμό στο τομέα πολιτικής προστασίας για την ενημέρωση των δημοτών ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.