Κρήτη

216 θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα πυροπροστασίας δασών στην Κρήτη

216 θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα πυροπροστασίας δασών στην Κρήτη

Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα υλοποιείται από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ .

A-
A+
24/05/2018 | 10:36

Ξεκίνησε  21/05/2018 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη 5.066 θέσεων  πλήρους απασχόλησης  για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα υλοποιείται από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ και του Πράσινου Ταμείου και σχεδιάστηκε από κοινού από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι ωφελούμενοι  θα εργάζονται στην προστασία των δασικών εκτάσεων της χώρας από πυρκαγιές, αλλά και στη διαχείριση των ήδη καμένων περιοχών προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών. Επιπλέον με την επίβλεψη των δασαρχείων θα εκπονήσουν οικολογικές δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας των Δασών με σκοπό την ανάπτυξη και τη διατήρηση βιώσιμων πληθυσμών και οικοσυστημάτων.

Οι θέσεις συνολικά για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης είναι  220  Εξ αυτών :

– 49 στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου,  Δ/νση Δασών Λασιθίου  Νομό Λασιθίου ( 1 κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών,  1 ΤΕ Δασοπόνων, 4 ΔΕ Ειδικών Δασικής Προστασίας, 3 ΔΕ Διοικητικού- Λογιστικού και 40 ΥΕ- Εργατών -Εργατριών),

– 50 στην περιφερειακή ενότητα  Ηρακλείου,

– 47 στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου

– 70 στην περιφερειακή ενότητα Χανίων

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο  στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr), στο  πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης  και πρέπει να κατατεθούν μέχρι 31-5-2018.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.