Κρήτη

Ο Λαμπρινός στον Χρυσοχοϊδη για το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης

Ο Λαμπρινός στον Χρυσοχοϊδη για το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης

Συνάντηση κομβικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του αεροδρομίου.

A-
A+
17/11/2014 | 11:15

Το ζήτημα της βιωσιμότητας του υφιστάμενου Διεθνούς Αεροδρομίου Κρήτης τίθενται στο επίκεντρο στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιείται στην Αθήνα και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, υπό τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η αντιπροσωπεία από το Ηράκλειο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός με τους Αντιδημάρχους του Χάρη Μαμουλάκη και Γιάννη Ανασταστάκη, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Αντίπα Σηφάκη, καθώς και τον Αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα.

Η αντιπροσωπεία του Ηρακλείου αναμένεται να ζητήσει άμεσα χρηματοδότηση των 15 εκατομμυρίων για τα οποία έχει δεσμευθεί ο Υπουργός, προκειμένου να προχωρήσουν έργα πνοής στο υφιστάμενο αεροδρόμιο, το οποίο δεν μπορεί να παραμείνει για μία ακόμα σεζόν στην κατάσταση που βρίσκεται.

Τόσο ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, όσο και ο Αερολιμενάρχης έχουν κατ’ επανάληψη ταχθεί υπέρ της άμεσης βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών, ενώ έχουν παρουσιάσει και βιώσιμες προτάσεις για άμεση υλοποίηση εφικτών και βιώσιμων λύσεων.

Στην σημερινή συνάντηση πρόκειται να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που άπτωνται των απαραίτητων προσθηκών στο αεροδρόμιο, βελτιώσεων και αναβαθμίσεων, που περιλαμβάνουν από τη μία πλευρά αρκετά Τεχνικά Έργα, αλλά και από την άλλη πολλές Πολεοδομικές παρεμβάσεις και αναγκαιότητες ακόμα και για αλλαγές χρήσεων γης.

Οι διεκδικήσεις της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, αλλά και το πλαίσιο συνεργασίας που οφείλει να τεθεί κρίνονται κομβικής σημασίας τόσο για τη βιωσιμότητα του αεροδρομίου, όσο όμως και για την επόμενη ημέρα του Ηρακλείου και της Κρήτης, αναφορικά με τον Τουρισμό, αλλά και την Ανάπτυξη.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.