Κρήτη

60 προσφυγόπουλα φοιτούν σε σχολεία του Ηρακλείου

60 προσφυγόπουλα φοιτούν σε σχολεία του Ηρακλείου

Τον Οκτώβρη αναμένονται να φτάσουν στο Ηράκλειο και άλλες οικογένειες προσφύγων.

A-
A+
25/09/2017 | 10:34

Όπως διευκρίνισε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Αποστολάκης, τα πρώτα παιδιά προσφύγων είχαν την πρώτη, ουσιαστικά, ημέρα τους στο σχολείο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Πρόκειται για έναν πολύ μικρό αριθμό προσφυγόπουλων που φιλοξενήθηκε σε σχολεία «εντός των τειχών», ενώ σταδιακά τις επόμενες ημέρες και αφού διευθετηθούν προβλήματα που υπάρχουν, και τα 50 περίπου παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν το σχολείο τους και θα μπορούν να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.

Για τα παιδιά αυτά είναι γεγονός ότι θα διανεμηθούν σε διάφορα σχολεία του αστικού κορμού, ακριβώς επειδή τα σπίτια που έχουν παραχωρηθεί στις οικογένειές τους δεν βρίσκονται στις ίδιες περιοχές του Ηρακλείου. Η αναγκαία αυτή διασπορά, δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν πριν οι μαθητές ενταχθούν οριστικά στις σχολικές κοινότητες.

Άλλα 60 παιδιά των Οκτώβριο

Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα που έχουν προκύψει θα πρέπει να επιλυθούν όσο το δυνατόν συντομότερα γίνεται, καθώς τον Οκτώβριο αναμένουμε στο Ηράκλειο κι άλλες οικογένειες προσφύγων, που σημαίνει ότι το μαθητικό δυναμικό των φιλοξενούμενων παιδιών θα αυξηθεί στα 120. Η ένταξη τους θα γίνει επίσης σταδιακά, διευκρίνισε ο κ. Αποστολάκης, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στις σχολικές κοινότητες είναι ο εμβολιασμός τους και οι ιατρικές εξετάσεις.

Όσο για τον σχολικό εξοπλισμό, η πολιτεία είναι που θα χορηγήσει τα απαιτούμενα βιβλία στα προσφυγόπουλα.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.