Πολιτισμός

Αίτημα ταυτοποιήσης του νεκρού της Αμφίπολης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αίτημα ταυτοποιήσης του νεκρού της Αμφίπολης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δυνατότητα εφαρμογής των πλέον σύγχρονων μεθόδων για την εξιχνίαση του μυστηρίου

A-
A+
17/11/2014 | 14:12

Το Ιατροδικαστικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης καταθέτει επίσημο αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού και στους υπεύθυνους της ανασκαφής στον τύμβο της Αμφίπολης, προκειμένου να αναλάβει τον επιστημονικό έλεγχο της ταυτοποίησης του νεκρού που βρέθηκε εκεί.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μανώλης Μιχαλοδημητράκης, είπε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του (καθηγητής Γενετικής και Γονιδιοματικής Επιστήμης Γιάννης Σταματογιαννόπουλος, που διέπρεψε στα πλέον γνωστά Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ιατροδικαστής, ανθρωπολόγος με ειδίκευση στην ανάπλαση προσώπου) καθώς και με την συνδρομή -αν χρειαστεί- του διεθνούς φήμης καθηγητή Μακ Ντόναλντ, είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας το έργο της μακροσκοπικής αναγνώρισης και εν συνεχεία θα μπορούν να εφαρμόσουν τις πλέον σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν στη διάθεση της επιστήμης για να εξιχνιάσουν το μυστήριο της ταυτότητας του νεκρού. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης τόνισε ότι πρόκειται για ένα εύρημα εξαιρετικά σπάνιο από πλευράς χρονολόγησης και η δυσκολία του όλου εγχειρήματος αφορά στο γεγονός ότι η επιστημονική ομάδα που θα αναλάβει την υπόθεση οφείλει να σεβαστεί τα ευρήματα ως μέρος πλέον όχι μόνο της ελληνικής, αλλά της παγκόσμια κληρονομιάς.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.