Κρήτη

Αντί κοινωνικής εργασίας υποχρεώνονται σε …αγορά βιβλίων.

Αντί κοινωνικής εργασίας υποχρεώνονται σε …αγορά βιβλίων.

Μετά το σάλο που είχε προκληθεί από την ποινικοποίηση της κατάληψης των μαθητών στο Ρέθυμνο.

A-
A+
19/06/2017 | 20:22

Πρωτόδικα τους είχε επιβληθεί ποινή της κοινωνικής εργασίας, σήμερα όμως που εκδικάστηκε η έφεση, η ποινή αντικαταστάθηκε από το δικαστήριο σε αγορά βιβλίων για τη σχολική βιβλιοθήκη.

Η υπόθεση της καταγγελίας από τον διευθυντή και της καταδικαστικής απόφασης για τους μαθητές είχε προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία και γρήγορα οι αντιδράσεις ενάντια στην ποινικοποίηση των καταλήψεων έλαβαν πανελλαδική κλίμακα, προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργείου παιδείας και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που είχε ζητήσει τροποποίηση της ποινής ή ακύρωση της.

Σήμερα, στο πλάι των παιδιών ήταν το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και μέλη της Ένωσης Γονέων οι οποίοι σημειώνουν πως η νέα τροποποιημένη ποινή μπορεί να είναι συμβολική, το δεδικασμένο όμως παραμένει και έτσι είναι πολύ πιθανό να ανοίξει ο “ασκός του Αιόλου” για ποινικοποίηση των καταλήψεων και μάλιστα με ασήμαντες αφορμές.

Πηγή: goodnet.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.