Πολιτισμός

«Βάλσαμο»: Μια συγκινητική ταινία για παιδιά με καρκίνο (βίντεο)

«Βάλσαμο»: Μια συγκινητική ταινία για παιδιά με καρκίνο (βίντεο)

Η ταινία έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό και όλοι οι συντελεστές εργάστηκαν αφιλοκερδώς.

A-
A+
07/12/2017 | 12:14

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, μαζί και οι μέρες με χαμόγελα, μυρωδιές και συναντήσεις ανθρώπων που έχουν να ανταμωθούν καιρό, ιστόριες για τον Άη- Βασίλη, κάτω από φως με λαμπιόνα.
Για κάποιους όμως τα Χριστούγεννα δεν έχουν τίποτα απ’ όλα αυτά ή καλύτερα δε θέλουν να έχουν κάτι από αυτά, όχι από επιλογή κατ’ανάγκη, αλλά απλώς επειδή δε βρέθηκε κάποιος να τους θυμίσει, πόσο διαφορετικός δίχνει ο κόσμος όταν πιστέψεις σε κάτι.
Ένα “διαφορετικό” αγόρι και ένα κορίτσι, λίγο πιο ελαφρά άρρωστο,γνωρίζονται κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου και μέσα από την προσπάθειά τους να μάθουν βαλς και να χορέψουν στο δικό τους τέλειο “ρεβεγιόν”, με τη συνοδεία ενός παλιού πικάπ αναπτύσσεται μια φιλία. Η μαγεία τελικά έρχεται , όταν εμείς πιστέψουμε σε αυτή, ακόμη και στις πιο γκρίζες και μαύρες γωνίες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα Χριστούγεννα ανήκουν στα παιδιά, όπου κι αν βρίσκονται.

Όπως αναφέρει και η ταινία είναι αφιερωμένη: σε όλα τα αστέρια που έφυγαν νωρίς και δεν πρόλαβαν να χορέψουν και να γευτούν βάλσαμο.

Το “Βάλσαμο” είναι το “φάρμακό” μας. Είναι η αγάπη για κάτι που μας μεταμορφώνει, όταν όλα γύρω είναι μαύρα. Είναι η αγάπη για το χορό, ανάγκη για συντροφιά.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά, πριν από λίγες μέρες. Η ταινία γυρίστηκε για φιλανθρωπικό σκοπό με σκοπό την προβολή της ταινίας σε εκδηλώσεις σχετικών οργανισμών και συλλόγων.
Όλοι οι συντελεστές εργάστηκαν αφιλοκερδώς.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.