Υγεία

Δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας σε σχολεία στα Χανιά

Δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας σε σχολεία στα Χανιά

Σημειώνεται πως τα δύο παιδιά προέρχονται από διαφορετικά σχολεία.

A-
A+
17/05/2018 | 10:05

 

Με ιογενή μηνιγγίτιδα διαγνώστηκαν δύο αγοράκια ηλικίας 11 και 4,5 ετών τα οποίο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων.

 Και τα δύο περιστατικά χαρακτηρίζονται ήπια και η υγεία των δύο παιδιών δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο καθώς εξελίσσεται ομαλά.

Σημειώνεται πως τα δύο παιδιά προέρχονται από διαφορετικά σχολεία.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στην περίπτωση της ιογενούς μηνιγγίτιδας δεν απαιτείται απολύμανση των χώρων όπου ήταν ο ασθενής παρά μόνο η τήρηση των κανόνων υγιεινήμινιγγιτιδα.

Ειδικότερα συστήνεται:

•   Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό πριν το φαγητό ή την προετοιμασία του φαγητού καθώς και μετά τη χρήση τουαλέτας ή την αλλαγή πάνας σε παιδιά (τόσο του παιδιού όσο και του ενήλικα που το φροντίζει).

•   Σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών (τρίψιμο για τουλάχιστον 15-20 δευτερόλεπτα) τόσο του ασθενούς με διαρροϊκές κενώσεις όσο και του ατόμου που τον φροντίζει.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.