Αυτοδιοίκηση

Εγκαινιάστηκε ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στις Αρχάνες

Εγκαινιάστηκε ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στις Αρχάνες

Ένα σύγχρονο κτίριο συνολικής επιφάνειας 920 τ.μ. που προορίζεται να εξυπηρετεί 88 νήπια και βρέφη.

A-
A+
23/09/2017 | 13:29

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρχανών. Το έργο προϋπολογισμού 1.300.000 € χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» και προβλέπεται να εξυπηρετεί συνολικά 88 νήπια και βρέφη. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο συνολικής επιφάνειας 920 τ.μ., με αίθουσες απασχόλησης, ύπνου, προετοιμασίας φαγητού, τραπεζαρία, γραφεία προσωπικού και κοινόχρηστους χώρους.

Στο βήμα ο Δήμαρχος Αρχανών- Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης

 

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίος, ο Υπουργός επικρατείας, κ. Βερναρδάκης Χριστόφορος, οι Βουλευτές Ηρακλείου, κ. Ηγουμενίδης Νικόλαος και κ. Βαρδακης Σωκράτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης εκπροσωπόντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη Σταύρο, ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων, Διευθυντές Σχολείων και πλήθος γονέων και παιδιών.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, κ. Ανδρουλάκης Ζεβεδαίος, ο Υπουργός, κ. Βερναρδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κουκιαδάκης και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίος.


Ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Εμμανουήλ Κοκοσάλης, αφού παρουσίασε στην ομιλία του κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, δεν παράλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον τέως Δήμαρχο, κ. Ρούσσο Κυπριωτάκη, που κατάφεραν με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή να εντάξουν το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνθηκαν και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, στους μελετητές και στην ανάδοχο τεχνική εταιρία και σε όλους τους παρευρισκόμενους στην τελετή.
Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Παιδική Χορωδία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, με μαέστρο την κ. Κική Καγιαβά.

 

 

Επίσκεψη στην Αναπτυξιακή 

Στα εγκαίνια του νέου βρεφικού σταθμού στις Αρχάνες, βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης με τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη. Ο νέος βρεφικός σταθμός αποτελεί ένα πρότυπο και σπουδαίο έργο για την περιοχή,όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους, ενώ αναμένεται να βοηθήσει τις οικογένειες των Αρχανών στον καλύτερο προγραμματισμό της ζωής των νηπίων τους.
Στην συνέχεια ο κ. Βαρδάκης με τον κ. Βερναρδάκη επισκέφτηκαν την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Κοκοσάλη και τον Διευθυντή κ. Μαυρογιάννη.
Στην συζήτηση τέθηκαν σοβαρά θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τις Αναπτυξιακές Α.Ε. Ο.Τ.Α. και τα οποία επικεντρώνονται στις γραφειοκρατικές και ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες όσων αφορά την πρόληψη προσωπικού και τις προμήθειες. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας και τον κ. Βαρδάκη, η συμβολή τους για την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες που υπάρχουν στις Αναπτυξιακές Εταιρίες για πρόσληψη προσωπικού.
Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε στα πλαίσια των ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων που υλοποιούν:
1. Επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου και της διαδικασίας προμηθειών, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών
2. Καθορισμός κριτηρίων πρόσληψης προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε προγράμματος που υλοποιείται.

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.