Νότια Κρήτη

Επιτήδειοι συνεχίζουν να  “ξαφρίζουν”  τους ελαιώνες

Επιτήδειοι συνεχίζουν να “ξαφρίζουν” τους ελαιώνες

Τα περισσότερα περιστατικά κλοπών δεν καταγγέλλονται στην αστυνομία.

A-
A+
13/01/2018 | 12:15

Η ελαιοκομική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Κρήτη και ελαιοπαραγωγοί σε αρκετά χωριά της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου έχουν χάσει τον ύπνο τους λόγω των απανωτών κρουσμάτων κλοπών, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα με επιτήδειους να αρπάζουν από τα ελαιόπανα, μέχρι ελαιοραβδιστικά μηχανήματα, αλλά ακόμη και τη σοδειά πάνω από τους ελαιώνες.

Αρκετοί όμως από αυτούς έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη έκπληξη, όταν αφήνοντας τα πανιά των ελιών, τα σακιά και άλλα γεωργικά εργαλεία στο χωράφι τους και την επόμενη ημέρα που πηγαίνουν για να συνεχίσουν το λιομάζωμα, εκείνα έχουν κάνει… “φτερά”.

Ελαιοραβδιστικά μηχανήματα, ελαιόπανα, σακιά, εργαλεία μπαίνουν στο στόχαστρο αγνώστων, οι οποίοι ανενόχλητοι τα φορτώνουν σε φορτηγάκια και γίνονται καπνός.

Μεσαρά

Ένας 30χρονος παραγωγός από το Ηράκλειο είχε αφήσει τον συγκεκριμένο ελαιώνα σε χωριό της Μεσαράς για να τον μαζέψει στο τέλος της ελαιοκομικής περιόδου, επειδή οι ελιές ήταν αρκετά φορτωμένες και έπρεπε ο καρπός τους να μεστώσει.

Προς έκπληξη του όμως, πήγε τις προηγούμενες ημέρες να μαζέψει τις ελιές και διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν πάει και τις είχαν μαζέψει…όλες!

Το κακό είναι γενικό αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες στις Άνω Ασίτες, άγνωστοι έκλεψαν αυτοκίνητο με σύνεργα για ελιές (βέργες, μηχανάκια κτλ) το οποίο μάλιστα βρέθηκε καμένο…

Τα περισσότερα περιστατικά κλοπών δεν καταγγέλλονται στην αστυνομία, με τις αρχές να εφιστούν την προσοχή των πολιτών, συνιστώντας να τις καταγγέλλουν και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τις περιουσίες τους.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.