Κρήτη

Με επιτυχία η δράση των ΣΜ Χαλκιαδάκης και του ΕΣΔΑΚ για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας

Με επιτυχία η δράση των ΣΜ Χαλκιαδάκης και του ΕΣΔΑΚ για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας

A-
A+
23/01/2018 | 13:18

Σε μια ακόμα δράση προστασίας του περιβάλλοντος προχώρησαν τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.).

Ειδικότερα, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης MAX στην Ν. Αλικαρνασσό και στον Αγ. Ιωάννη διατέθηκαν σε πελάτες δωρεάν 1.500 τσάντες πολλαπλών χρήσεων του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., με στόχο την μείωση της χρήσης πλαστικών σακουλών και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι καταναλωτές αγκάλιασαν την πρωτοβουλία, η οποία είχε ταυτόχρονο όφελος και για την ενίσχυση των προγραμμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στο οποίο και θα διατεθεί το ποσό των 1.000 € για την ενίσχυση των προγραμμάτων προστασίας του περιβάλλοντος που υλοποιούν.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών της Κρητικής εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα και θέματα ανακύκλωσης.

Στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης άλλωστε, εκτός από την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών σε όλα τα στάδια λειτουργίας, το κοινωνικό όφελος και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, ήταν και παραμένουν στην κορυφή των προτεραιοτήτων της εταιρείας. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε και το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης της Κρητικής εταιρείας που εφαρμόστηκε για ένα 6μηνο στο σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης ΜΑΧ της Ν. Αλικαρνασσού με πολύ θετικά αποτελέσματα, όπως το μηδενισμό του όγκου των απορριμμάτων από το μανάβικο του καταστήματος που κατέληγαν σε κάδους απορριμμάτων καθώς και την παραγωγή κομπόστ υψηλής ποιότητας. Έτσι, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικού, που εφαρμόζεται καθολικά τόσο στα καταστήματα της, όσο και στις κεντρικές αποθήκες και τα γραφεία της, η Χαλκιαδάκης Α.Ε. έχει καταφέρει να μειώσει στο ελάχιστο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Παράλληλα, στα καταστήματα Χαλκιαδάκης, οι πελάτες μπορούν να ανακυκλώσουν μαγειρικά τηγανέλαια, ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες και μπαταρίες, ενώ συχνές είναι οι ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιούνται μέσα στα καταστήματα με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πελατών για θέματα ανακύκλωσης.

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.