Πολιτισμός

Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας –  Παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής

Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας – Παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00, στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στα Χανιά.

A-
A+
15/05/2018 | 11:27

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής, το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00, στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου Αγ. Πάντες Αποκορώνου Χανίων.

Θα μιλήσουν:

Δέσποινα Μαθιουδάκη, «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» με θέμα: Ξεφυλλίζοντας τον Οδηγό Μαγειρικής: Ο »πλούτος» της Κρητικής Κουζίνας μέσα από τη «φτώχεια» της απλότητας του Κρητικού.

Γιώργος Χατζηδάκης, Διευθυντής επιχείρησης Τουρισμού Υπαίθρου, με θέμα: «Διατροφική κουλτούρα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Merja Tuominen-Γιαλιτάκη, Tour Operator-συγγραφέας, με θέμα: «Με τη ματιά ενός ξένου»

Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Οικονομολόγος-Λαογράφος, με θέμα:  «Θρησκευτικές γιορτές και γαστρονομική παράδοση στον Αποκόρωνα Χανίων».

Λένα Ηγουμενάκη, Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής.

Συντονίζει η Δημοσιογράφος, Μαρία Καλλέργη.

Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, από όλη την Κρήτη, είναι ένα βιβλίο γραμμένο από πολλά και άξια χέρια, από νοικοκυρές της κρητικής υπαίθρου, με γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, μνήμες για πρόσωπα που με αγνά και φρέσκα υλικά και πολύ αγάπη τους παρασκεύαζαν το καθημερινό φαγητό, μνήμες που θέλεις να μοιραστείς και να παραδώσεις στις επόμενες γενιές, κυρίως στα παιδιά μας , τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό μας και τις ρίζες του. Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη να εκδώσουμε τον Οδηγό Μαγειρικής και η επιθυμία τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής να διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου και τη στήριξη του κέντρου Κοινότητας Δήμου Αποκορώνου.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Πρόεδρο του ΦΕ.Κ.Κ. Λένα Ηγουμενάκη, στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716 email: info@fekk.gr και lena.igou@hotmail.com

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.