Κρήτη

Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο σε σχολείο του Ηρακλείου

Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο σε σχολείο του Ηρακλείου

Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου σε ένα περιβάλλον που συναρπάζει.

A-
A+
09/01/2018 | 10:34

Το 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου θα φιλοξενήσει το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο http://planetariumotg.gr στο Γυμναστήριο ή στην αυλή του σχολείου εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, από το πρωί της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου έως το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου 2018.

Τις πρωινές ώρες μπορούν να το επισκεφθούν μαθητές σχολείων με οργανωμένες επισκέψεις, μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου μας. Επίσης, μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, υπάρχει η δυνατότητα επισκέψεων πολιτών τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και Τρίτης.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο προβάλλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦), σε έναν σταθερό συναρμολογούμενο θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2.

Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

Παράλληλα με τις προβολές, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ, προσφέροντας άμεση επικοινωνία με το κοινό και κάνοντας τους μαθητές/θεατές να αισθανθούν σαν να είναι μέρος της διαστημικής εξερεύνησης.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.