Κρήτη

Φυλάκιση 12 μηνών στον «γιατρό» της ΧΑ που έδινε πιστοποιητικά οπλοφορίας

Φυλάκιση 12 μηνών στον «γιατρό» της ΧΑ που έδινε πιστοποιητικά οπλοφορίας

A-
A+
14/11/2017 | 11:33
Ο Κρητικός ψυχίατρος είχε παραδεχθεί πως το 2012 έδινε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Παναγιώταρο, Βουλδή, Μπούκουρα, Ζησιμόπουλο και Γκλέτσο, κρίνοντάς τους ικανούς να οπλοφορούν.

Ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης έδινε τα πλαστά πιστοποιητικά όσο ήταν στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης ενώ ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010 και υποψήφιος βουλευτής το 2012, έχοντας πλέον αποχωρήσει από την οργάνωση.

Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών, με αναστολή για τις ψευδείς βεβαιώσεις, χωρίς ελαφρυντικά.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του είχε επιβάλει επίσης, την ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών αλλά το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο αντικατέστησε, σε δεύτερο βαθμό τις ποινές, με απλή γραπτή επίπληξη.

efsyn

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.