Κρήτη

Η οικογένεια του γιατρού δεν έχει ζητήσει ακόμη επιμέλεια του παιδιού

Η οικογένεια του γιατρού δεν έχει ζητήσει ακόμη επιμέλεια του παιδιού

Πρόκειται για μια αναμενόμενη και νομικά προβλεπόμενη εξέλιξη.

A-
A+
13/10/2017 | 11:19

Την επιμέλεια του παιδιού του δολοφονημένου καρδιολόγου έχει ζητήσει η γιαγιά του, η μητέρα της 38χρονης Βουλγάρας, η οποία ζει στην Σητεία.

Το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων έχει κατατεθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου, με την γιαγιά να ζητά να αφαιρέσει την επιμέλεια από την μητέρα του παιδιού. Η υπόθεση πρόκειται να συζητηθεί την Παρασκευή το πρωί. Σε μια χρονική στιγμή που για την 38χρονη μητέρα του παιδιού δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες  και δεν έχει προφυλακιστεί ακόμα, αλλά κατηγορείται για συνέργεια, χωρίς να αποδέχεται τις κατηγορίες και την συμμετοχή της.

Είναι προφανές πως το παιδί χρειάζεται την φροντίδα ενός οικείου προσώπου και στην προκειμένη περίπτωση η γιαγιά είναι το μόνο πρόσωπο που είναι κοντά του κι έχει σχέση με το παιδί, όπως εμφανίζεται στην δημόσια εικόνα της οικογένειας, πριν αλλά και μετά το φόνο. Πρόκειται για μια αναμενόμενη και νομικά προβλεπόμενη εξέλιξη. Ωστόσο, η σπουδή για την αλλαγή της επιμέλειας του παιδιού πριν την απαγγελία κατηγοριών στην μητέρα του προκαλεί εντύπωση, ειδικά επειδή το αίτημα φέρεται να κατατέθηκε πριν την παραπομπή της μητέρας στον ανακριτή.

Την ίδια ώρα είναι χαρακτηριστική η έλλειψη αντίστοιχης αντίδρασης από την πλευρά των συγγενών του πατέρα. Μέχρι τώρα, δεν έχει  γνωστοποιηθεί ότι υπάρχει κάποιος οικείος από την πλευρά του πατέρα που να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν ζουν οι γονείς του 62χρονου καρδιολόγου, ο αδελφός του ζει στην Αθήνα και η αδελφή του στον Μακρύ Γιαλό. Συνεπώς φέρεται ως το κατεξοχήν κυρίαρχο πρόσωπο για να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού. Το οποίο βρίσκεται σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη ηλικία, δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί και βεβαίως αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ως πρόσωπο που χρειάζεται προστασία, αλλά και ως ο κληρονόμος του αδικοχαμένου γιατρού.

Πρόκειται ωστόσο για συνθήκες που δεν προέκυψαν τώρα, αλλά ήταν γνωστές και πριν τη δολοφονία. Όπως και ότι ο καρδιολόγος  δεν διατηρούσε στενές σχέσεις με την αδελφή του, η οποία φέρεται να διαφωνούσε ενίοτε με τις προσωπικές επιλογές του.

Τα παραπάνω συνθέτουν ένα τοπίο όπου το μόνο οικείο πρόσωπο για το παιδί είναι η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας. Κι αυτό δεν ήταν άγνωστο και στο δράστη, για τον οποίο η γιαγιά του παιδιού γνώριζε ότι είχε ερωτική σχέση με την κόρη της, αλλά δεν υπάρχει στοιχείο που να δείχνει πως γνώριζε οτιδήποτε που να είχε σχέση με την δολοφονία ή με την εμπλοκή του σε κάποια απόπειρα. Απομένει να φανεί αντίδραση από την πλευρά των συγγενών του δολοφονηθέντος αλλά και η απόφαση που θα λάβει το δικαστήριο στο αίτημα της γιαγιάς.

 

Anatolh

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.