Κρήτη

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 46χρονο που οι βαλίτσες ήταν γεμάτες με χιλιάδες λαθραία τσιγάρα

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 46χρονο που οι βαλίτσες ήταν γεμάτες με χιλιάδες λαθραία τσιγάρα

A-
A+
19/10/2018 | 11:29

Στη σύλληψη ενός 46χρονου ημεδαπού προέβησαν, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για μεταφορά λαθραίων καπνικών προϊόντων μέσω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων και την εν συνεχεία διάθεσή τους στο Ηράκλειο, διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, νομότυπη έρευνα στο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο ανωτέρω, κατά την οποία βρέθηκαν τέσσερις (04) βαλίτσες, οι οποίες περιείχαν συνολικά δύο χιλιάδες διακόσια (2.200) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στερούνταν τελωνειακού ελέγχου, καθώς δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα και τα λαθραία καπνικά προϊόντα, των οποίων οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 9.153,85 ευρώ.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.