Κρήτη

Κρήτη: Απομακρύνθηκαν 4 παιδιά από οικογένεια με παρέμβαση της Πρόνοιας

Κρήτη: Απομακρύνθηκαν 4 παιδιά από οικογένεια με παρέμβαση της Πρόνοιας

Οι γονείς είχαν εξαφανιστεί και τα είχαν εγκαταλείψει.

A-
A+
12/02/2018 | 14:44

Ήταν τραγικές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα ανήλικα παιδιά ηλικίας έως 10 ετών και έτσι οι αρμόδιες Αρχές αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να επέμβουν.

Μια πολύ δύσκολη οικογενειακή ιστορία την οποία οι υπηρεσίες της Πρόνοιας του Δήμου Ιεράπετρας παρακολουθούσαν εδώ και περίπου ένα χρόνο έλαβε τέλος σήμερα με την απομάκρυνση τεσσάρων ανήλικων παιδιών από συγγενή τους ο οποίος είχε αναλάβει να τα φροντίζει.

Οι γονείς των δύο βρεφών και δύο μεγαλύτερων σε ηλικία, παιδιών είχαν εξαφανιστεί και τα είχαν εγκαταλείψει και η μεγάλης ηλικίας συγγενής τους που ήταν το μοναδικό άτομο που τα είχε αναλάβει δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους, τα οποία ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες.

Τελικά το πρωί της Δευτέρας, με τη συνδρομή ανδρών του Α.Τ Ιεράπετρας, της Κοινωνικής  Υπηρεσίας  και του «Χαμόγελου του Παιδιού» τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι που ζούσαν και πλέον δρομολογούνται οι επόμενες ενέργειες που έχουν να κάνουν με τη φιλοξενία τους από εδώ και πέρα.

Να σημειωθεί ότι η μαμά είναι Ελληνίδα και ο πατέρας αλλοδαπός.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.