Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία αναβίωσαν τον Κρητικό γάμο στο Σκαλάνι (βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία αναβίωσαν τον Κρητικό γάμο στο Σκαλάνι (βίντεο)

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ανάγκες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου.

A-
A+
27/06/2018 | 12:45

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Αναβίωση του Κρητικού Παραδοσιακού Γάμου, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, στο Σκαλάνι Πεδιάδος, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλανίου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σκαλανίου.

Στο χοροθεατρικό δρώμενο συμμετείχαν τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων τους, Γιάννη Στιβακτάκη και Μαρίας Μαργιολάκη.

Το χοροθεατρικό δρώμενο -διάλογοι, τραγούδια, χοροί – ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν προκαλώντας συγκίνηση, για μία εποχή που μπορεί να πέρασε αλλά τα ιδανικά της είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το μουσικό συγκρότημα με τους Μιλτιάδη Βαρουχάκη στη λύρα/τραγούδι, Μπάμπη Προϊστάκη και Γιώργο Κρασανάκη στα λαούτα και Μιχάλη Ιατράκη στην ασκομαντούρα/νταουλάκι.

Μετά το δρώμενο ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι που κράτησε μέχρι πρωίας. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Σκαλανίου.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.