Νότια Κρήτη

 Ο Δρόμος Μεσαράς θα είναι έτοιμος τον Μάρτιο του 2019

 Ο Δρόμος Μεσαράς θα είναι έτοιμος τον Μάρτιο του 2019

Σε 1,5 μήνα ολοκληρώνεται η παράκαμψη για την Πάνω Ρίζα - "Θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος".

A-
A+
13/12/2017 | 9:26

 «Παρά τις τεχνικές δυσκολίες και τα εμπόδια που έχουν προκύψει, αρκετά ικανοποιητική είναι η πρόοδος των εργασιών στον υπό κατασκευή δρόμο Ηρακλείου-Μεσαράς γεγονός που προεξοφλεί ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, όπως αυτό έχει τεθεί από την τρίτη εργολαβία του έργου η οποία ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2019».

Τα παραπάνω επισήμανε ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μετά από επίσκεψη του στο εργοτάξιο του δρόμου, όπου βρέθηκε για να δει από κοντά την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών.

Ο κ. Βαρδάκης επισκέφτηκε τα σημεία στα οποία την παρούσα χρονική στιγμή εκτελούνται έργα όπως:

  • Είσοδος Αγίας Βαρβάρας (αρχή του έργου) όπου κατασκευάζεται ημικόμβος.
  • Το σημείο όπου κατασκευάζεται η παράκαμψη που εξυπηρετεί κινούμενους από Αγία Βαρβάρα προς Πανασό, Γέργερη και Πάνω Ρίζα. Όπως ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του έργου η παράκαμψη θα είναι έτοιμη σε περίπου 1,5 μήνα.
  • Επίσης εργασίες εκτελούνται στην γέφυρα του Πανασού καθώς και στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης κοντά στον Απομαρμά.

Στην περιοδεία στο εργοτάξιο συμμετείχαν και ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) Α.Ε. Γιώργος Αγαπάκης, καθώς και εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας του έργου.

«Στην ώρα του»

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωση του στα τέλη Οκτωβρίου το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) Μανώλης  Βαρδουλάκης αναφερόμενος στην εξέλιξη του έργου, ανέφερε: «Να είναι ήσυχοι οι κάτοικοι της Μεσαράς ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και μάλιστα στην ώρα του». Όπως  τόνιζε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρδουλάκης «Κανένα μεγάλο έργο δεν κατασκευάστηκε  χωρίς να προκύψουν  προβλήματα κατά την διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι θα προκύψει κάτω από την επιφάνεια του εδάφους όταν σκάβει στην Κρήτη (αρχαία, νερά, ποιότητα εδαφών κ.α). Τα θέματα αυτά και την κυκλοφορία των οχημάτων (όπου προκύπτει πρόβλημα) προσπαθούν   να αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς & υπηρεσίες. Το πιο δύσκολο σημείο του έργου (τεχνικές δυσκολίες και όγκος εργασιών) είναι η κατασκευή της  γέφυρας στην Αγ. Βαρβάρα και η σύνδεση της με την σήραγγα που έχει ήδη  διανοιχθεί. Οι τεχνικοί λένε ότι το 70% περίπου των εργασιών  και των τεχνικών δυσκολιών  (πχ το στόμιο της σήραγγας βρίσκεται 35μ ψηλότερα από τον υπάρχοντα δρόμο Αγ Βαρβάρα – Πανασός) του συνολικού έργου βρίσκεται στο σημείο αυτό. Στο συγκεκριμένο  σημείο  το έργο προχωρεί πολύ καλά».

Έργα που εκτελούνται:

-Ημικόμβος στην είσοδο Αγίας Βαρβάρας

-Παράκαμψη για Πανασό, Γέργερη, Πάνω Ρίζα

-Εργασίες στη γέφυρα Πανασού & περιοχή Απομαρμά

Από την επίσκεψη στο εργοτάξιο

Οι εργασίες προχωρούν

 

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.