Κρήτη

Οι μαθητές του Λυκείου Γαζίου παρουσίασαν το βραβευμένο πείραμα

Οι μαθητές του Λυκείου Γαζίου παρουσίασαν το βραβευμένο πείραμα

Απέσπασαν διάκριση κατασκευάζοντας μια αεροδυναμική σήραγγα

A-
A+
17/11/2014 | 14:24

Εν μέσω των εκδηλώσεων για την επέτειο του πολυτεχνείου, οι μαθητές του Λυκείου Γαζίου παρουσίασαν το πείραμα για το οποίο έλαβαν διάκριση στους 8ους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, για το πρόγραμμα «2015 Science on Stage – Europe», που έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Αξιοσημείωτο είναι, όπως τόνισε ο υπεύθυνος καθηγητής του πειράματος, κος Αστρινός Τσουτσουδάκης, ότι οι μαθητές προετοιμάστηκαν αποκλειστικά με τις δικές τους δυνάμεις και κατασκεύασαν μέσα σε μόλις ένα μήνα μια εντυπωσιακή αεροδυναμική σήραγγα – κόστους μόλις 80 € – αγγίζοντας ένα δύσκολο κομμάτι της φυσικής το οποίο δεν είχαν διδαχτεί.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης παρέστη στην εκδήλωση και αφού αναφέρθηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη σημαντική αυτή επιτυχία, αλλά και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που υποστήριξε την προσπάθεια.

Οι μαθητές που αποτελούν την ομάδα «Gazi Air Blasters Team», είναι οι: Νίκη Γκούφα, Κατερίνα Μαρή, Αλεξάνδρα Μπόκα, Αγάπη Σημαιάκη, Λευτέρης Παρασύρης, Χριστιάννα Φωτοπούλου, Σωτηρία Τρούλη, Γρηγόρης Σκουλούδης, Θεόφιλος Ζαϊμάκης, Μιχάλης Γεωργακόπουλος, Μάνος Γιακουμάκης, Μιχάλης Μακρογιαννάκης, Κώστας Μαμουλάκης, Ρίτα Δεσίπρη, Βασίλης Σημαιάκης, Σταύρος Βελιβασάκης, Μανώλης Κονιδάκης, Ιωάννα Φραγκουλάκη, Σήφης Μαλαγαρδής, Εμμανουέλα Μεντουδάκη, Μαρία Αλικάι, Παναγιώτης Σακλαμάκης, Δημήτρης Σπανός και Άγγελος Σκουραδάκης, που ο καθένας από τον τομέα του, κατάφεραν το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Την αποστολή συνόδευσαν στην Αθήνα οι καθηγητές Αστρινός Τσουτσουδάκης (φυσικός), Γιώργος Σταυρακαντωνάκης (χημικός) και Παναγιώτης Ασημακόπουλος (θεολόγος).

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.