Πολιτισμός

Οι μύθοι της Κρήτης

Οι μύθοι της Κρήτης

Μία σημαντική κρητολογική έκδοση

A-
A+
14/11/2014 | 13:50

Σε μία κρητολογική έκδοση προχώρησαν οι εκδόσεις «Mystis», με το βιβλίο «Οι μύθοι της Κρήτης του λαογράφου Αριστοφάνης Χουρδάκη. Ο συγγραφέας τιμήθηκε το 2013 από την Ακαδημία Αθηνών για τη συνολική προσφορά του στο χώρο της λαογραφίας, καθώς συγκέντρωσε σε ένα καλαίσθητο τόμο τους μύθους της Κρήτης, ένα έργο μοναδικό σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά εκδίδεται τοπική συλλογή σχετικού ενδιαφέροντος.

«Οι μύθοι της Κρήτης» είναι μια σπουδαία συλλογή λαογραφικής ύλης, που διασώζει μία σημαντική πτυχή του κρητικού λαϊκού πολιτισμού και παράλληλα αποτελεί εργαλείο απαραίτητο για κάθε μελετητή και ερευνητή του κρητικού πολιτισμού.

Η διάσωση και αποδελτίωση του πολύτιμου αυτού λαογραφικού υλικού και η δυνατότητα αναβίωσης και διάδοσης στις νέες γενιές των κρητικών μύθων, καθιστούν το βιβλίο εξαιρετικά σπουδαίο και πολύτιμο.

Οι μύθοι είναι μικρά παραμύθια ή ιστορίες που έχουν διδακτικό περιεχόμενο. Πολλοί από αυτούς έχουν πρωταγωνιστές ζώα και άλλοι είναι αλληγορικές διηγήσεις, που με αυτές ήθελαν να μεταφέρουν γνώσεις και να δώσουν ηθικά διδάγματα.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.