Αγροτικά

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις άδειες απόσταξης τσικουδιάς

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις άδειες απόσταξης τσικουδιάς

Τι πρέπει να προσκομίσει στο Τελωνείο ο αμπελουργός ή ο κάτοχος του άμβυκα.

A-
A+
25/09/2017 | 9:04

Η Δ/νση του Τελωνείου Χανίων κάνει γνωστό στους αμπελοκτήμονες του Ν. Χανίων που ενδιαφέρονται να αποστάξουν στέμφυλα για την παραγωγή τσικουδιάς (μικροί αποσταγματοποιοί – διήμεροι), ότι σύμφωνα με την αριθ. 35341/2017 Απόφαση της Τελωνειακής Περιφέρειας Αττικής το χρονικό διάστημα έκδοσης αδειών απόσταξης αρχίζει στις 01/10/2017 και λήγει στις 30/11/2017.

Για την έκδοση άδειας απόσταξης, ο αμπελουργός ή ο κάτοχος του άμβυκα πρέπει να προσκομίσει στο Τελωνείο:

• Βεβαίωση που χορηγείται απ΄ τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, όπου έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά οι δηλώσεις συγκομιδής,
• την άδεια κατοχής του άμβυκα όπου θα γίνει η απόσταξη, καθώς και
• το πρωτόκολλο σφράγισης του άμβυκα και το πάνω μέρος του άμβυκα (καπάκι).
Κατ΄ εξαίρεση οι παραγωγοί που καλλιεργούν αμπέλι έκτασης έως 1 στρέμμα και απαλλάσσονται της υποχρέωσης δήλωσης συγκομιδής, μπορούν να προσκομίσουν βεβαιώσεις που εκδίδονται από τους Δήμους, για την έκταση του αμπελιού τους και την ποσότητα των σταφυλιών που παρήχθησαν, καθώς και αντίγραφο του Αμπελουργικού τους Μητρώου.

• Επισημαίνεται ότι η απόσταξη στέμφυλων χωρίς την απαιτούμενη άδεια απ΄ το Τελωνείο επισύρει βαρύτατες ποινές, όπως κατάσχεση του άμβυκα και της τσικουδιάς που έχει παραχθεί, χρηματικό πρόστιμο, καθώς και ποινική δίωξη για λαθρεμπορία.

Οι άδειες απόσταξης θα εκδίδονται καθημερινά από τις 09:00 έως τις 13:30, εκτός από τις:
31-10-2017 και 30-11-2017 οπότε θα εκδίδονται έως τις 10:00, λόγω κλεισίματος μήνα του ταμείου του Τελωνείου.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.