Κρήτη

Παρολίγον να χάσει τα δάχτυλα του χεριού της από δάγκωμα σμέρνας

Παρολίγον να χάσει τα δάχτυλα του χεριού της από δάγκωμα σμέρνας

Η γυναίκα καθάριζε αμέριμνη στην ακροθαλασσιά ψάρια όταν της επιτέθηκε η σμέρνα για να πάρει τη λεία

A-
A+
19/06/2017 | 19:58

Λίγο έλειψε να αποκτήσει μόνιμη αναπηρία μεσήλικη γυναίκα από την Ελούντα, όταν την δάγκωσε σμέρνα στο χέρι.

Η γυναίκα πήγε αμέριμνη στην άκρη της θάλασσας να πλύνει και να καθαρίσει από τα εντόσθια μερικά ψάρια, αλλά δεν παρατήρησε την σμέρνα που καραδοκούσε και την δάγκωσε στο χέρι θέλοντας να της αρπάξει τη λεία.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τα τραύματα στο χέρι της αλλά κατάφεραν να αποκαταστήσουν την ζημιά και να αποφευχθεί η απώλεια δακτύλων.

«Όπως μας είπε δέχθηκε μόνο ένα δάγκωμα αλλά είχε διαδοχικά, βαθιά κοψίματα», επεσήμανε ο χειρουργός Νίκος Μουδατσάκης, εξηγώντας παράλληλα πως θα αποκατασταθεί η βλάβη στο χέρι της γυναίκας.

Να σημειωθεί πως το δάγκωμα της σμέρνας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον άνθρωπο, καθώς διαθέτει επτά σειρές δόντια που είναι παρά πολύ κοφτερά και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Ζει κοντά σε ακτές, μέσα σε κοιλότητες βράχων.

Πηγή: anatolh.com

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.