Κρήτη

Σαρωτικοί έλεγχοι για κροτίδες και βαρελότα ενόψει του Πάσχα

Σαρωτικοί έλεγχοι για κροτίδες και βαρελότα ενόψει του Πάσχα

Απαγορεύονται η κατασκευή, εμπορία και χρήση κροτίδων καθώς και συσκευών εκτόξευσης.

A-
A+
20/03/2018 | 9:21

Με εντατικούς ρυθμούς έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών για την εξάλειψη του φαινομένου της παράνομης πώλησης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων σε χώρους αποθήκευσης και πώλησης τόσο μέσα στην πόλη του Ηρακλείου όσο και στην περιφέρεια.

Ήδη έχει αποσταλεί διαταγή σε όλα τα αστυνομικά τμήματα του νομού, προκειμένου να διενεργούνται έλεγχοι σε καταστήματα, πλανόδιους μικροπωλητές αλλά και σε πιθανούς χώρους όπου αποθηκεύονται παράνομα κροτίδες, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.

Κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες των ειδών αυτών κατάσχονται από την αστυνομία, αφού μικροί και μεγάλοι επιδίδονται στο έθιμο αυτό, με δυσάρεστες πολλές φορές για τους ίδιους, συνέπειες, ενώ οι παραβάτες συλλαμβάνονται και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται όλα αυτά τα είδη από τα καταστήματα εμπορίας παιδικών αθυρμάτων, που διαθέτουν την απαραίτητη άδεια και πωλούν προιόντα, που πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Επίσης τα μικρά παιδιά να κάνουν χρήση αυτών υπό την επιτήρηση των γονέων τους, καθώς εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για τη ζωή τους.

Τι ισχύει

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύονται η εισαγωγή, κατασκευή, εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων, καθώς και συσκευών εκτόξευσης τους.

Τα είδη αυτά επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο από τους κατόχους πλωτών μέσων, κυνηγούς και ορειβάτες, που είναι εφοδιασμένοι με ειδική άδεια εκεί που επιβάλλεται η χρήση τους και όχι κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.