Κρήτη

Σχολή Γονέων από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

Σχολή Γονέων από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

A-
A+
23/09/2017 | 18:30

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων πρόκειται να υλοποιήσει για μια ακόμα χρονιά κατά τη νέα περίοδο Οκτώβριος 2017 – Μάιος 2018 τα “Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων” του προγράμματος “Σχολές Γονέων” του Δήμου Χανίων.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η στήριξη και η ενίσχυση των γονέων, ώστε:

 
Να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια.

Να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους.

Να βοηθήσουν το παιδί στην προοδευτική ανεξαρτητοποίησή του.

Να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη και γενικότερα να αναπτύξουν στάσεις, ώστε να δρουν και να συναισθάνονται με τρόπο εποικοδομητικό τόσο στα ατομικά όσο και στα κοινωνικά ζητήματα.

Η ομάδα θα αποτελείται από 15-20 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο. Τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση συναισθημάτων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Οι ομάδες, που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι:

Ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας.
Ομάδα γονέων-παιδιών, που βρίσκονται στην εφηβεία.
Ομάδα μονογονεϊκών οικογενειών.
Aιτήσεις συμμετοχής από Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017. Ενημερώνουμε τους γονείς ότι υπάρχει δυνατότητα εκτός από τα απογευματινά τμήματα της Σχολής γονέων, που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα, της δημιουργίας αντίστοιχων πρωινών τμημάτων για όσους γονείς το επιθυμούν και εφόσον συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων.

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κυδωνίας 29, και στα τηλέφωνα 28213-41628 & 28210-54650. Υπεύθυνη προγραμμάτων Κατερίνα Μαλανδράκη, Ψυχολόγος.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.