Κρήτη

Στα Χανιά σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία της Κρήτης

Στα Χανιά σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία της Κρήτης

Περίπου το 50%, των τροχαίων ατυχημάτων του νησιού με τα πιο πολλά να σχετίζονται με το αλκοόλ.

A-
A+
17/10/2017 | 11:39

Αρνητική πρωτιά για τον Νομό Χανίων αποτελεί το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό, περίπου το 50%, των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη με πολλά από αυτά να σχετίζονται με κατανάλωση αλκοόλ.

Αυτό επιβεβαίωσαν χθες στελέχη του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ, στο περιθώριο εκδήλωσης στο παλιό λιμάνι.
Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση «το καλοκαίρι υπήρξε μία δραματική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στον Νομό Χανίων και στην Κρήτη» και γι’ αυτό το λόγο το ΕΚΑΒ Χανίων έχει ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης τις οποίες θα συνεχίσει «ώστε να υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με τα τροχαία και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων». Η ίδια πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν φταίνε μόνο οι δρόμοι, όπως κατηγορούμε το νησί της Κρήτης. Φταίει και η οδική μας συμπεριφορά και ο τρόπος αντίληψης που έχουμε σχετικά».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χανίων, Αντώνης Κιοπές συμπλήρωσε ότι «το 50% περίπου των τροχαίων της Κρήτης φέτος ήταν δυστυχώς στον Νομό Χανίων».
Όσο για τους λόγους ανέφερε ότι «συμβάλλουν πολλοί παράγοντες. Το πρώτο είναι η Παιδεία, είναι σημαντικότατο, δεύτερον το κακό οδόστρωμα και ενδεχομένως η ελλιπής αστυνόμευση λόγω της υποστελέχωσης ορισμένων τομέων. Αυτά τα τρία λοιπόν είναι που ουσιαστικά συνδράμουν σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα».
Τόσο η κ. Κουτσάκη όσο και ο κ. Κιοπές, τόνισαν την ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου, ενώ υπογράμμισαν ότι βασικός παράγοντας τροχαίων ατυχημάτων είναι η κατανάλωση αλκοόλ (στις περισσότερες περιπτώσεις).
Η κ. Κουτσάκη εξήγησε ότι είναι αναγκαία «η σωστή ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε το όχημα και τον δρόμο».

Από την πλευρά του ο κ. Κιοπές τόνισε ότι «θα ήταν πολύ σημαντικό να μπει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής μέσα στα σχολεία από το δημοτικό ακόμα. Το ΕΚΑΒ είναι σε θέση να συνδράμει ώστε να υπάρχει ενημέρωση από την παιδική ηλικία για τη σωστή οδική συμπεριφορά και βοήθεια».

Χανιώτικα Νέα

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.