Κρήτη

Τέλος το καλοκαίρι η Χανιώπορτα για τον σταθμό των ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου

Τέλος το καλοκαίρι η Χανιώπορτα για τον σταθμό των ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου

Ο νέος τερματικός σταθμός βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και θα λειτουργήσει μέχρι τον Αύγουστο.

A-
A+
17/02/2017 | 9:14
Με τη λειτουργία του νέου σταθμού, θα πάψει η λειτουργία των σταθμών στη Χανιώπορτα και στη μικρή πλατεία, βορείως της Πύλης Σαμπιονάρα.

Η αναστήλωση και ανακαίνιση του κτηρίου, καθώς και η μετατροπή του σε σταθμό λεωφορείων θα κοστίσουν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ η οικονομία κλίμακας από τα ενοίκια που σήμερα πληρώνει το ΚΤΕΛ για τη λειτουργία των σταθμών στα κτήρια του ΟΛΗ, στην παραλιακή και στην Εφόδου, υπολογίζεται σε 250-300 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Έχουν ήδη εκδοθεί άδειες και εγκρίσεις από την Εφορία Νεότερων Μνημείων, καθώς το κτήριο είναι διατηρητέο, ενώ έχουν εκπονηθεί και κυκλοφοριακές μελέτες και έχουν υποβληθεί αρμοδίως.

Αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται περίπου 15 τέρμιναλ άφιξης-αναχώρησης για λεωφορεία εντός του χώρου, αίθουσα αναμονής, τουριστικό CTRS, γραφεία διοίκησης, αποθήκη, υπηρεσίες και τρία καταστήματα για τις ανάγκες επιβατών, όπως κυλικείο, εστιατόριο και μαγαζιά με σουβενίρ. Το τέρμιναλ είναι 2.500 τ.μ. και τα κτήρια είναι 1.400 τ.μ., και ουσιαστικά φτιάχνεται τώρα το 1/3 του συγκροτήματος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, Μανόλης Χαχλιούτης, τόνισε:

Οι εργασίες θα τελειώσουν ως τον Ιούλιο και το νέο ΚΤΕΛ θα λειτουργήσει ως τον Αύγουστο.

Θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη και το νησί! Βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και η πρώτη επαφή των επισκεπτών της κρουαζιέρας με το Ηράκλειο θα είναι με αυτό το κτήριο.

Θα αναδειχθούν μέσα στους χώρους μας τα τοπικά προϊόντα, ενώ θα γίνονται και κάποιες δράσεις εντός του συγκροτήματος.

Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες που τώρα εκτελούνται, ουσιαστικά θα έχει ολοκληρωθεί και η α’ φάση αξιοποίησης του κτηρίου ενώ θα ξεκινήσει διαγωνισμός για να ενοικιαστούν καταστήματα εντός του συγκροτήματος «Αθηνά» και τα έσοδα και άλλοι εξασφαλισμένοι πόροι θα διατεθούν για την αξιοποίηση του υπόλοιπου κτηρίου.

Πηγή: efsyn.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.