Υγεία

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου στηρίζει την παιδίατρο κατηγορείται για το θανάτο του μικρού Διονύση

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου στηρίζει την παιδίατρο κατηγορείται για το θανάτο του μικρού Διονύση

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή.

A-
A+
17/04/2018 | 9:41

Στο πλευρό της παιδιάτρου που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή για την υπόθεση του θανάτου του μικρού Διονύση τάσσεται η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση αναφέρεται αναλυτικά:

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και τα μέλη του ΔΣ, με αφορμή την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου εις βάρος παιδιάτρου του Νοσοκομείου για το θάνατο 4χρονου αγοριού το 2014, αντιλαμβάνεται το κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους γιατρούς του Νοσοκομείου εξαιτίας  του κινδύνου ποινικοποίησης της ιατρικής πράξης . 

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε υποχρέωσή μας να προασπίσουμε το έργο του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου, στο βαθμό πάντα που τηρούνται οι προβλεπόμενες διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες και εφαρμόζονται τα αντίστοιχα ιατρικά πρωτόκολλα.

Οφείλουμε, επίσης, να σημειώσουμε ότι η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει την καλύτερη δυνατή στελέχωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλής κατάρτισης και εμπειρίας, αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση δεκάδες περιστατικά με ευαισθησία, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την εξαιρετική δουλειά του ανθρώπινου δυναμικού του, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει με την ίδια υπευθυνότητα και επιστημονική αρτιότητα τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους πολίτες και τους επισκέπτες του Νομού. Η τοπική κοινωνία μπορεί να είναι απολύτως βέβαιη ότι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου παρέχεται ποιοτική και διαρκώς αναβαθμιζόμενη δημόσια περίθαλψη .

 Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και τα μέλη του Δ.Σ., επίσης, αποφάσισαν ομόφωνα να καλύψουν οικονομικά τη νομική υποστήριξη προς την παιδίατρο του Νοσοκομείου στα επόμενα στάδια της δικαστικής διαδικασίας, όπως είχαν πράξει και πρωτόδικα για το σύνολο των κατηγορούμενων παιδιάτρων του Νοσοκομείου».

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.