Κρήτη

Το Σπηλαιοβάραθρο της Κρήτης όπου το χιόνι δεν λιώνει ποτέ!

Το Σπηλαιοβάραθρο της Κρήτης όπου το χιόνι δεν λιώνει ποτέ!

Oι ακτίνες του ήλιου δεν φτάνουν ποτέ μα ποτέ στο σημείο.

A-
A+
14/09/2018 | 9:38

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται υπάρχει ένα σημείο στην Κρήτη που μοιάζει να μην το επηρεάζει ούτε ο καιρός αλλά και ούτε ο χρόνος. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, το κρύο γίνεται ζέστη, η ζέστη γίνεται καύσωνας αλλά το χιόνι στο σπηλαιοβάραθρο «Μηλέ» δεν λιώνει ποτέ.

Το προσβάσιμο αυτός (μόνο από λίγους) σημείο στα Λευκά Όρη, βρίσκεται στη βορεινή πλευρά της οροσειράς και στο μεγάλο υψόμετρο των 1.800 μέτρων. Για κάποιον περίεργο γεωγραφικό και γεωολογικό λόγο οι ακτίνες του ήλιου δεν φτάνουν ποτέ μα ποτέ στο σημείο.

Το αποτέλεσμα; Τα χιόνια στοιβάζονται κάθε χρόνο τον χειμώνα και δεν λιώνουν με τίποτα!

Το τοπίο είναι μοναδικό. Για αυτό και αποτελεί σημείο συνάντησης για εκατοντάδες ορειβάτες και φυσιολάτρες που θέλουν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια το θρυλικό σπηλαιοβάραθρο «Μηλέ».

Oι δύο παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Πέμπτη 3 Αυγούστου!

daynight

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.