Κρήτη

Χανιά: Νέα ράμπα και συσκευή πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Χανιά: Νέα ράμπα και συσκευή πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Η ράμπα επιτρέπει στον χρήστη να μετακινηθεί με ασφάλεια από την ακτή μέχρι τη θάλασσα.

A-
A+
22/08/2017 | 13:47

Μια ακόμα συσκευή αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα τοποθέτησε ο δήμος Χανίων. Μετά τις παραλίες της Νέας Χώρας και των Αγίων Αποστόλων η συσκευή τοποθετήθηκε στην παραλία του Αγίου Ονουφρίου δίνοντας και εκείνη τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους χωρίς δυσκολίες.

Πρόκειται μια ηλεκτροκίνητη ράμπα που επιτρέπει στον χρήστη της να μετακινηθεί με ασφάλεια και χωρίς δυσκολία από την ακτή ίσαμε τη θάλασσα.

«Η προσπάθεια για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες του δήμου δεν θα σταματήσει στις τρεις παραλίες, αλλά θα τοποθετηθούν αντίστοιχα συστήματα και σε άλλες παραλίες» δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι η επιλογή της παραλίας του Αγίου Ονουφρίου έγινε λόγω και του ότι σε κοντινό σημείο βρίσκεται η παιδική κατασκήνωση του Καλαθά, όπου κάθε καλοκαίρι φιλοξενούνται και παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Χανίων Αμαλία Μπασιά, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για την τοποθέτηση της συσκευής, επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες συμπληρωματικές παρεμβάσεις υποδομής, όπως τουαλέτες, αποδυτήρια, θέσεις στάθμευσης για να εξασφαλιστεί και η καλύτερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.