Νότια Κρήτη

O ταβερνιάρης από «Το Νησί» μαγειρεύει για τον Φανούριο Ζαχαριουδάκη

O ταβερνιάρης από «Το Νησί» μαγειρεύει για τον Φανούριο Ζαχαριουδάκη

Ο συντοπίτης μας ηθοποιός, Γρηγόρης Ορφανουδάκης και η συνταγή της γιαγιάς του!

A-
A+
25/07/2017 | 9:54

Επιμέλεια: Φανούριος Ζαχαριουδάκης

Τις Καλοκαιρινές του διακοπές διάλεξε να κάνει φέτος στη Κρήτη, ο φίλος και συντοπίτης ηθοποιός, Γρηγόρης Ορφανουδάκης, γνωστός σε όλους μας από την τελευταία του εμφάνιση, ”στο Νησί”, που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό σταθμό του Mega, και υποδυόταν τον ταβερνιάρη της Πλάκας και φίλο του Στέλιο Μάϊνα.
Επίσημα καλεσμένος στο σπίτι του, βρέθηκε ο γραφών για ένα δείπνο.
Να σημειώσουμε πέρα από τα άλλα ότι, ο Γρηγόρης εντυπωσίασε με τους τρόπους και την συμπεριφορά του, καθώς με απλά και λιτά πράγματα, προσπάθησε να μας περιποιηθεί.
Κάθισε ο ίδιος στη κουζίνα, ψήνοντας χοχλιούς, βασιζόμενος απόλυτα σε μία συνταγή που θυμόταν από τα παιδικά του χρόνια και την οποία είχε μάθει από τη γιαγιά του, από το χωριό, Μαριού, Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης.

Τη συγκεκριμένη συνταγή θα παραθέσω στη συνέχεια, με τίτλο:

”Οι χοχλιοί των φτωχών”!!

Όσους χοχλιούς κι αν έχουμε, είτε στη μια μας χούφτα είτε σε μια γαβάθα, αφού τους πλύνουμε και τους καθαρίσουμε καλά, τους βάζουμε στη κατσαρόλα και τους σκεπάζουμε με νερό μέχρι το μπέτη τους.

Προσθέτουμε:

Τρεις τομάτες, αφού τις έχουμε κομμένες στα τέσσερα, το πολύ.
Το λιγότερο τρεις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο.
Από μισό ποτήρι μέχρι και ενάμιση του νερού, λάδι, (ανάλογα την ποσότητα των δηλαδή).
Αλάτι και ρίγανη.
Να σημειώσουμε ότι το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος, για να μη σφίξουν οι χοχλιοί και δεν βγαίνουν.
Βασική προϋπόθεση είναι, η χαμηλή φωτιά.
Σε 15 με 17 λεπτά είναι έτοιμοι.

Θέλω να πιστεύω πως όλοι σας θα βρείτε το αποτέλεσμα τέλειο!!
Μα προπαντός πιστεύω πως θα διαπιστώσετε ότι, τη μεγάλη διαφορά τη κάνει η σάλτσα, η οποία είναι πεντανόστιμη, βουτώντας κοκαλιαρό ψωμί μέσα!!

Καλή σας όρεξη!!