Νότια Κρήτη

Αγιασμός σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Ασημίου

Αγιασμός σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Ασημίου

Χωρίς κενά με επάρκεια σε διδακτικό προσωπικό ξεκινούν όλα τα σχολεία στο Ασήμι.

A-
A+
11/09/2017 | 12:24

Πρώτο κουδούνι σήμερα και αγιασμός για όλες τις σχολικές μονάδες της ΔΕ Κόφινα του Δήμου Γόρτυνας που στεγάζονται στο Ασήμι.

Ο αγιασμός ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί από το Δημοτικό Σχολείο Ασημίου που είναι από τα πολυπληθέστερα της περιοχής καθώς συγκεντρώνει περισσότερα από 200 παιδιά.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές αντάμωσαν και πάλι στο γνώριμο περιβάλλον του σχολείου για να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα «πρωτάκια» της Α΄Τάξης του Δημοτικού που δεν ήθελαν να αποχωριστούν τους γονείς τους, νιώθοντας «άβολα» σε αυτή την πρώτη ημέρα επαφής με μεγαλύτερα παιδιά  και δασκάλους.

Στο καλωσόρισμα της η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, κα. Πετλάκη Μαρία, ενημέρωσε τους γονείς και τους μαθητές ότι το σχολείο ξεκινά με τον απαιτούμενο αριθμό δασκάλων, χωρίς κενά και μέχρι στιγμής υπολείπονται μόνο ειδικότητες. Όπως τόνισε αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη θα δοθούν σταδιακά τα βιβλία στους μαθητές και μέχρι να ομαλοποιηθεί το ωράριο λειτουργίας του σχολείου οι μαθητές θα αποχωρούν στις 11.30.

Στον αγιασμό παρέστησαν ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Κόφινα Αρτέμης Βεϊσάκης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σταύρος Ξυλούρης, η δ.σ. Μαρία Σφακιανάκη- Ντελάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γιώργος Λουπάκης, ο Πρόεδρος του Ασημίου, Γιώργος Βασιλάκης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ Πύργου Ιορδάνης Τσάκας και όπως συνηθίζει να κάνει τα τελευταία χρόνια και ο παλιός Διευθυντής του σχολείου κ. Μάριος Πλεύρης.

Από τον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Ασημίου 

Η κα. Πετλάκη Μαρία, Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Ασημίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τον αγιασμό στο Γυμνάσιο Ασημίου

Ο αγιασμός στο Γυμνάσιο Ασημίου έγινε στο τέλος μετά τις 10 το πρωί, καθώς προηγήθηκε το Λύκειο.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου περίμενε μια έκπληξη, καθώς φέτος στο σχολείο έχει έρθει καινούργιος Διευθυντής ο κ. Γιάννης Καραγιανίδης, ο οποίος και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά. Όπως είπε τα βιβλία βρίσκονται ήδη στο σχολείο και από αύριο θα αρχίσει η διανομή τους στους μαθητές, ενώ το σχολείο ξεκινά τη λειτουργία του αρκετά ομαλά, εφόσον είναι επανδρωμένο από νωρίς με καθηγητές και τα κενά είναι ελάχιστα.

Από αύριο και μέχρι να δοθεί πλήρες πρόγραμμα τα παιδιά θα προσέρχονται κανονικά και θα αποχωρούν στις 11.30.

 

 

 

 

Αριστερά ο κ. Γιάννης Καραγιανίδης, Δ/ντης του Γυμνασίου Ασημίου

 

 

Από τον αγιασμό στο Λύκειο Ασημίου 

Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός στο Λύκειο Ασημίου παρουσία του Διευθυντή του σχολείου κ. Παναγιώτη Σάπιου, των εκπαιδευτικών και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γιάννη Κοκκινάκη.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης του σχολείου εκφράστηκαν ευχές για καλή σχολική χρονιά και επιτυχία στο στόχο του κάθε παιδιού χωριστά, ενώ ευχές εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος του Κόφινα κ. Αρτέμης Βεϊσάκης, ο οποίος συνέστησε και την προσοχή των παιδιών στις μετακινήσεις τους με το λεωφορείο. Το σχολείο ξεκινά με επάρκεια σε καθηγητές και βιβλία και για πρώτη μέρα τα παιδιά παρέμειναν για λίγη ώρα στις τάξεις, ώστε να γίνει ενημέρωση.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι φέτος η Α΄Τάξη του Λυκείου, όπου πρόκειται να εφαρμοστεί το νέο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έχει ανακοινωθεί και απομένει να οριστικοποιηθεί.

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Σάπιος Παναγιώτης, Δ/ντης Λυκείου Ασημίου

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.