Αιωνόβιες ελιές για καυσόξυλα στη Μεσαρά
Ελιές ακόμα και 500 χρόνων κόβονται στη Μεσαρά για να μετατραπούν σε καυσόξυλα λόγω του γεγονότος ότι πλέον εδώ και πολλά χρόνια έχουν σταματήσει να παράγουν χοντρολιές. Και μπορεί ο παραγωγός να έχει κάθε δικαίωμα να κόψει ένα δικό του ελαιόδεντρο, ή να αναθέσει σε “ξυλάδες” να το κάνουν, ωστόσο έντονος είναι ο προβληματισμός για την τεράστια καταστροφή που συντελείται, αφού αυτά τα δέντρα στάθηκαν όρθια επί αιώνες, για να καταλήξουν σήμερα… στα τζάκια και τις ξυλόσομπες!