Νότια Κρήτη

Αντικατάσταση χωρίς παραίτηση(;) από τη ΔΕΑΤΕΚ ΑΕ του Δήμου Γόρτυνας( βίντεο)

Αντικατάσταση χωρίς παραίτηση(;) από τη ΔΕΑΤΕΚ ΑΕ του Δήμου Γόρτυνας( βίντεο)

Αιχμές άφησε ο Γιάννης Κρητικόπουλος για μεθοδευμένη κίνηση που υποκρύπτει σκοπιμότητα.

A-
A+
08/09/2017 | 16:07

Τη δυσαρέσκειά του για την εισαγωγή του θέματος με αύξων αριθμό 10 στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας με τίτλο «Αντικατάσταση εκπροσώπου του Δήμου στη ΔΕΑΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ» εξέφρασε ο άμεσα ενδιαφερόμενος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γόρτυνας, Κρητικόπουλος Γιάννης, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κρητικόπουλος, παίρνοντας το λόγο, ζήτησε να μάθει αρχικά τον εισηγητή του θέματος και εν συνεχεία διαφώνησε έντονα με τον τίτλο, λέγοντας χαρακτηριστικά, «πως θα γίνει η αντικατάστασή μου από τη στιγμή που δεν έχω υποβάλει παραίτηση» για να εισπράξει ως απάντηση από τον Δήμαρχο Γόρτυνας, κ. Νίκο Σχοιναράκη ότι από τη στιγμή που ένας δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης παραιτείται και έχει οριστεί εκπρόσωπος σε κάποια εταιρεία του Δήμου, εκ του νόμου αντικαθίσταται, αιτιολογώντας έτσι το γιατί θα πρέπει να αποχωρήσει από τη σύνθεση της διοίκησης της ΔΕΑΤΕΚ ο κ. Κρητικόπουλος.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι αυτό προβλέπει η νομοθεσία, ωστόσο δεν έγινε σαφές αν αυτή η διάταξη, που αφορά μεν δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις επεκτείνεται και συμπεριλαμβάνει και τις ανώνυμες εταιρείες, όπως είναι η ΔΕΑΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα σφαγεία Ασημίου και στην οποία είχε οριστεί ως εκπρόσωπος του Δήμου ο κ. Κρητικόπουλος.

Ο τελευταίος, όμως, άφησε αιχμές για μεθόδευση και για σκοπιμότητα στην αντικατάστασή του, καθώς, όπως είπε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και καταγράφεται και σε σχετικό βίντεο που ακολουθεί, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την άρνησή του να ψηφίσει την διάθεση πετρελαίων, τα οποία είχαν πληρωθεί από το ταμείο της ΔΕΑΤΕΚ για λογαριασμό και για εξυπηρέτηση του Δήμου.

Ο ίδιος δεν παρέθεσε περισσότερα στοιχεία, επ’ αυτού του ζητήματος, το θέμα, ωστόσο δεν έχει κλείσει, καθώς τόσο το συγκεκριμένο όσο και τα υπόλοιπα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν την εταιρεία αποσύρθηκαν και θα επανέλθουν σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Παρακολουθείστε εδώ το σχετικό βίντεο

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.