Νότια Κρήτη

Άρον- άρον η μεταφορά των γραφείων του ΚΕΠ στο Δήμο Γόρτυνας-εικόνες «τσαπατσουλιάς»(φωτορεπορτάζ)

Άρον- άρον η μεταφορά των γραφείων του ΚΕΠ στο Δήμο Γόρτυνας-εικόνες «τσαπατσουλιάς»(φωτορεπορτάζ)

Μετά τις κτιριακές μετατροπές τα γραφεία τοποθετήθηκαν πάνω στα ανοιχτά κανάλια για τα καλοριφέρ.

A-
A+
14/09/2017 | 13:45

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του «apopsilive.gr» είχαμε παρουσιάσει την πρόοδο των εργασιών στο Δημαρχείο των Αγίων Δέκα, με αφορμή την μεταφορά και μετεγκατάσταση της υπηρεσίας των ΤΑΕ Μεσαράς στην έδρα του Δήμου στους Αγίους Δέκα. Οι εργασίες όπως δείξαμε, παραθέτοντας και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, λαμβάνοντας και όλα τα μέτρα ασφαλείας με θωρακισμένες μεταλλικές κατασκευές στους εξωτερικούς τοίχους για λόγους ασφαλείας.

Από την άλλη, όμως, υπάρχει και το ΚΕΠ του Δήμου Γόρτυνας, μια υπηρεσία που λειτουργεί καθημερινά, πρωί και απόγευμα, εξυπηρετώντας δεκάδες πολίτες που προσέρχονται στα γραφεία για να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους και για να εκδώσουν τα σχετικά έγγραφα. Εξάλλου, ως γνωστόν τα ΚΕΠ έχουν επιφορτιστεί με διευρυμένες αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες και αποτελούν το γραφείο εκείνο που έρχεται σε πιο άμεση και καθημερινή επαφή με τους πολίτες.

Το γραφείο του ΚΕΠ στο Δήμο Γόρτυνας

Δυστυχώς, όμως, η εικόνα του χώρου, όπου άρον-άρον μεταφέρθηκαν τα γραφεία του ΚΕΠ δεν είναι και η καλύτερη δυνατή!

Μετά τις αλλαγές στη διαρρύθμιση του χώρου, τα σπασίματα που έγιναν στην τοιχοποιία και τις μετατροπές, οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν να αποκαταστήσουν άμεσα τα «προβλήματα» που δημιουργήθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρχει εδώ και μέρες μια άσχημη εικόνα «τσαπατσουλιάς» στα γραφεία του ΚΕΠ και μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας.

Ο τοίχος έπεσε τα σίδερα και τα σπασμένα τούβλα έμειναν!

 

Όπως μαρτυρούν και οι εικόνες από το χώρο, όπου στεγάζεται πλέον το ΚΕΠ του Δήμου Γόρτυνας, ο τοίχος έχει γκρεμιστεί, έμειναν όμως να προεξέχουν τα σπασμένα τούβλα και τα σίδερα της κολόνας! Και προφανώς δεν προορίζονται για κρεμάστρες για τα σακάκια των υπαλλήλων, που πέραν της αντιαισθητικής εικόνας που προκαλούν είναι και άκρως επικίνδυνα.

Επίσης, στο δάπεδο μπορεί να κόπηκαν τα πλακάκια για να περάσουν οι σωληνώσεις των καλοριφέρ, δεν καλύφθηκαν όμως τα ανοίγματα, αλλά όπως- όπως και με κεκτημένη ταχύτητα, στήθηκαν από πάνω τα γραφεία, τα ράφια και οι βιβλιοθήκες των υπαλλήλων,  αφήνοντας τα κανάλια στο δάπεδο ανοιχτά!

Πάνω στα ανοιχτά κανάλια στήθηκαν τα γραφεία των υπαλλήλων!

Κατανοούμε τους λόγους που η μεταφορά έγινε βεβιασμένα, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι πρόκειται για μια υπηρεσία που ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου, με άμεση συνάφεια με την εξυπηρέτηση και την παροχή υπηρεσιών στους δημότες. Και μπορεί με πολιτική απόφαση να προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για τα ΤΑΕ Μεσαράς, αυτό όμως δεν μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει και ανάλογο ενδιαφέρον και για τους υπαλλήλους του ΚΕΠ. Εξάλλου και οι ίδιοι δυσκολεύονται να εργαστούν κάτω από αυτές τις συνθήκες και με τις εργασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη στον διπλανό χώρο.

 

Ευελπιστούμε ότι η δημοτική αρχή θα δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον και για το χώρο του ΚΕΠ και θα μεριμνήσει άμεσα για την αποκατάσταση των προβλημάτων!

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.