Νότια Κρήτη

Αυτή η εικόνα επικρατεί τη φετινή σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Μοιρών

Αυτή η εικόνα επικρατεί τη φετινή σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Μοιρών

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μοιρών.

A-
A+
12/10/2018 | 11:33

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μοιρών σχετικά με τα εκπαιδευτικά κενά στο Γυμνάσιο Μοιρών, παρότι βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη.

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μοιρών:   

Η κανονικότητα «των κενών, της αδιοριστίας και των περικοπών.

Αγαπητοί γονείς,

Η εικόνα που επικρατεί και τη φετινή σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Μοιρών, παρότι είμαστε στα μέσα του  Οκτώβρη, είναι αποκαλυπτική για τις συνέπειες που έχει η διαχρονική πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση και της παρούσας και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Παρά τις θριαμβολογίες του υπουργού, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου και της ΔΙΔΕ να κρύψουν τις ελλείψεις εκπαιδευτικών οι αναπληρωτές …αναζητούνται ακόμη στο Γυμνάσιο Μοιρών, αφού  ούτε λόγος γίνεται για μόνιμους διορισμούς. Επιπλέον, το στοίβαγμα τουλάχιστον 25 μαθητών στην τάξη, σε ορισμένες περιπτώσεις και 30 και 31 μαθητών (σε ξενόγλωσσα τμήματα), διαμορφώνουν μια πραγματικότητα μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας.

Σημαντικό είναι και το θέμα της καθυστέρησης – εδώ και δύο χρόνια-εκπόνησης τεχνικής έκθεσης από τον δήμο Φαιστού για τις απαιτούμενες επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο του σχολείου, εργασίες που σχετίζονται με τη στατική του επάρκεια,  μολονότι έχει διασφαλιστεί από την Περιφέρεια η αναγκαία χρηματοδότηση.

Γι αυτούς τους λόγους οι μαθητές κινητοποιούνται και ζητούν το αυτονόητο, διεκδικούν άμεσες λύσεις στην πράξη για τα προβλήματα του σχολείου.

Ως γονείς απαιτούμε:

Κάλυψη όλων των κενών άμεσα.

  • Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, στη βάση των πραγματικών αναγκών των σχολείων.
  • Έως 20 μαθητές στην τάξη.
  • Να λειτουργήσουν άμεσα  τα Τμήματα Ένταξης με την πρόσληψη φιλολόγων.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.