Νότια Κρήτη

Με «δανεικούς» μηχανικούς από το Δήμο Φαιστού τα τεχνικά έργα στη Γόρτυνα(βίντεο)

Με «δανεικούς» μηχανικούς από το Δήμο Φαιστού τα τεχνικά έργα στη Γόρτυνα(βίντεο)

Για "προεκλογικά ανταλλάγματα" που είχαν κόστος για το Δήμο, έκανε λόγο ο Μιχάλης Δαριβιανάκης.

A-
A+
09/09/2017 | 12:41

Δεν είναι η πρώτη και απ’ ότι φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία φορά που το θέμα της σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με άλλους Δήμους για παροχή τεχνικής υποστήριξης στα έργα του Δήμου Γόρτυνας, προκαλεί τριβές και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις.

Με αφορμή λοιπόν την έγκριση σύναψης σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας του Δήμου Γόρτυνας με το Δήμο Φαιστού, για διάθεση υπαλλήλων στα τεχνικά έργα του Δήμου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Γόρτυνας, Μιχάλης Δαριβιανάκης, αναφέρθηκε στην αποψίλωση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Γόρτυνας, παραμονές των εκλογών, καταλογίζοντας στον Δήμαρχο ακέραια την ευθύνη, καθώς όπως είπε, οι ενέργειες που έγιναν σε συγκεκριμένη περίπτωση μετάταξης μηχανικού του Δήμου αποκαλύπτουν «προεκλογικά ανταλλάγματα» και «εξυπηρετήσεις» που είχαν όμως κόστος για το Δήμο, που έμεινε χωρίς προσωπικό.

Ο κ. Δαριβιανάκης προκάλεσε τον Δήμαρχο, λέγοντάς του ότι έχει διαπράξει παράβαση καθήκοντος για τις ενέργειες αυτές, που έγιναν προεκλογικά, με τον Δήμαρχο να ανταπαντά στις επιθέσεις, χαρακτηρίζοντας τον κ. Δαριβιανάκη ως «πολιτικό εγκληματία».

Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών εξομαλύνθηκε με την επέμβαση του Προέδρου, ωστόσο ο προβληματισμός για την πορεία των έργων και για την επίβλεψη ορισμένων που ξεκίνησαν και βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα παρέμεινε στο Σώμα, όπως εκφράστηκε από τον αρχηγό της ελάσσονος μειοψηφίας, Σταύρο Ξυλούρη.

Ο τελευταίος πρότεινε να επανδρωθεί με μηχανικούς η εταιρεία του Δήμου ( ΔΕΑΤΕΚ) ώστε να είναι σε θέση να εκτελεί έργα και μελέτες.

Παρακολουθείστε το βίντεο με τη συζήτηση που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.