Νότια Κρήτη

Διαμαρτυρία γονέων για τη διακοπή του mini-bus στη μεταφορά παιδιών από τον Αμπελούζο

Διαμαρτυρία γονέων για τη διακοπή του mini-bus στη μεταφορά παιδιών από τον Αμπελούζο

Θέμα ασφαλούς μεταφοράς έθεσαν οι γονείς ζητώντας την επαναφορά του μικρού λεωφορείου.

A-
A+
14/03/2018 | 13:33

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γόρτυνας έφτασαν χθες το βράδυ αρκετοί αγανακτισμένοι γονείς παιδιών από τον Αμπελούζο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στον Δήμαρχο Νίκο Σχοιναράκη και να ζητήσουν την παρέμβαση του για την διακοπή του mini-bus που είχε δρομολογηθεί από το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο των Αγίων Δέκα.

Γονείς από τον Αμπελούζο διαμαρτυρήθηκαν για τη διακοπή του mini-bus

Όπως υποστήριξαν οι γονείς μαζί και ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Πρωτογεράκης Μιχάλης, το mini-bus εξυπηρετούσε καλύτερα γιατί σε δύο με τρεις στάσεις μέσα στο χωριό έπαιρνε τα 20 περίπου παιδάκια ηλικίας 5-12 ετών, τα οποία και μετέφερε στη συνέχεια στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Δέκα. Τα παιδιά γνώριζαν την ώρα που θα περνούσε το λεωφορείο (συνήθως γύρω στις 8:00 το πρωί) και δεν χρειαζόταν να περιμένουν έξω στο δρόμο, αφού το mini-bus εξυπηρετούσε καλύτερα ως μεταφορικό μέσο για την ηλικία αυτών των παιδιών.

Όμως για άγνωστους λόγους το ΚΤΕΛ σταμάτησε το δρομολόγιο αυτό και τις πρώτες μέρες η μεταφορά γινόταν με ταξί, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά μεταφέρονται με το μεγάλο σχολικό λεωφορείο, το οποίο μεταφέρει και τα μεγαλύτερα παιδιά. Κάτι που όπως τόνισαν δεν εξυπηρετεί και γιατί τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τα μεγαλύτερα και γιατί είναι πιο επικίνδυνο και γιατί αναγκάζονται να βρίσκονται περισσότερη ώρα στο δρόμο και κατά την επιβίβαση και κατά την αποβίβασή τους.

Ο γιος του τέως αντιδημάρχου Γόρτυνας, Αντώνης Παπαδάκης, κάτοικος Αμπελούζου και γονέας ζήτησε την παρέμβαση της δημοτικής αρχής

Αυτές τις μέρες ειδικά προστέθηκε και έναν επιπλέον πρόβλημα όπως μας δήλωσε ο γονέας κ. Αντώνης Παπαδάκης, κάτοικος Αμπελούζου που είναι τα έργα στον κόμβο του Μουσείου, τα οποία ξεκίνησαν σήμερα, με τη διέλευση των οχημάτων και των φορτηγών να γίνεται μέσα από το χωριό, γεγονός που εγκυμονεί ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού που θα πρέπει να βρίσκονται σε ώρες αιχμής στο δρόμο.

Για το λόγο αυτό οι γονείς ζητούν την επαναφορά του mini-bus καταθέτοντας τις ανησυχίες τους στη δημοτική αρχή και παρακαλώντας για την ανάληψη όλων των απαραίτητων ενεργειών, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γόρτυνας δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με το ΚΤΕΛ και να μεταφέρει το αίτημα των γονέων για την ασφαλέστερη μετακίνηση των παιδιών προς το σχολείο τους.

 

Στο κέντρο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελούζου, Μιχάλης Πρωτογεράκης.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.