Νότια Κρήτη

Δημοπράτηση έργων ύψους 960.000 ευρώ στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Δημοπράτηση έργων ύψους 960.000 ευρώ στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Είναι αισθητή σε κάθε δημότη ή επισκέπτη η αλλαγή της περιοχής με τα έργα ανάπλασης.

A-
A+
07/12/2017 | 8:59

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι Υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Βασιλείου για την διάθεση των πιστώσεων που εγκρίθηκαν τις τελευταίες είκοσι ημέρες και αφορούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 960.000 ευρώ.
Η αγαστή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου με τους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τους οποίους επισκέπτεται σε τακτά διαστήματα καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις και ώριμες μελέτες για τα προβλήματα της περιοχής μας, αποδίδουν καρπούς πέρα από κάθε προσδοκία. Συγκεκριμένα, τα έργα που εγκρίθηκαν κατά το πρόσφατο διάστημα και πρόκειται να δημοπρατηθούν άμεσα είναι:
1.Εργασίες ασφαλτόστρωσης οδικού δικτύου Δήμου Αγίου Βασιλείου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (100.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και 100.000 ευρώ από πόρους Δήμου) και αφορά τους οικισμούς Ακτούντα, Ακούμια, Παλέ, Πλακιά, Γιαννιού και Άγιο Ιωάννη.
2.Αποκατάσταση του μοναστηριακού συγκροτήματος Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην περιοχή Φοινικιά Σελλίων προϋπολογισμού 370.000 ευρώ (250.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και 120.000 ευρώ από πόρους Δήμου)
3.Παρεμβάσεις στην Τοπική Κοινότητα Καρινών με συνολικό προϋπολογισμό των έργων 150.000 ευρώ (80.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης και 70.000 ευρώ από πόρους Δήμου) και φυσικό αντικείμενο ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και κατασκευή δύο τοιχίων αντιστήριξης.
4.Ασφαλτοστρώσεις επαρχιακής οδού προς τον οικισμό Γιαννιού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ (130.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης και 110.000 ευρώ από πόρους Δήμου).

Είναι πλέον αισθητή σε κάθε δημότη ή επισκέπτη μας η αλλαγή της περιοχή μας, αφού ήδη εκτελούνται δεκάδες έργα, ενώ προγραμματίζονται οι δημοπρασίες για το επόμενο τρίμηνο με διασφαλισμένες πιστώσεις για έργα που θα εκτελούνται με αμείωτους ρυθμούς για τα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου είναι από τους πρώτους Δήμους της Κρήτης που ξεκίνησαν τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς των έργων και είναι ενδεικτικό της ποιότητας των Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.