Νότια Κρήτη

Έφηβοι και ηλικιωμένοι «έχτισαν» γέφυρες επικοινωνίας στο Γυμνάσιο Ασημίου

Έφηβοι και ηλικιωμένοι «έχτισαν» γέφυρες επικοινωνίας στο Γυμνάσιο Ασημίου

Εκδήλωση αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία με τη συνδρομή των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Γόρτυνας.

A-
A+
09/10/2017 | 11:27

«Γέφυρες» επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης οικοδόμησαν τα μέλη της μαθητικής κοινότητας του Γυμνασίου Ασημίου με τους ηλικιωμένους- μέλη του προγράμματος φροντίδς ηλικιωμένων ατόμων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας που κάθε χρόνο γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου.

Η συνάντηση εφήβων- ηλικιωμένων έγινε στον πολυχώρο του Γυμνασίου και ήταν αφιερωμένη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, παππούδες και γιαγιάδες πια,  αναγνωρίζοντας τη μεγάλη τους προσφορά στην κοινωνία.

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 με τη συνεργασία του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Κόφινα και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμέων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Γόρτυνας με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δασκαλάκης Φραγκίσκος και ο σύλλογος διδασκόντων επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους ηλικιωμένους με τον διευθυντή του σχολείου να κάνει αναφορά στο σημαντικό ρόλο που οι ηλικιωμένοι διαδραματίζουν στην Ελληνική κοινωνία.

Οι ηλικιωμένοι από την πλευρά τους κατέφθασαν στο σχολείο γεμάτοι συμβολικά δώρα (μια ελιά, βότανα και παραδοσιακά γλυκίσματα) αποδεικνύοντας έμπρακτα την μεγαλοψυχία και την αγάπη τους αλλά και τις αρχές και τις αξίες που έχουν οι άνθρωποι των παλαιότερων γενεών.

 

 

 

Η κα. Κασωτάκη Κλαίρη Μsc Κοινωνική Λειτουργός παρουσίασε ομιλία για τις ανάγκες των ηλικιωμένων και τις υπηρεσίες που παρέχει το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Επίσης η κα. Φουκάκη Μιχαέλα Κοινωνική Λειτουργός Μsc παρουσίασε  ομιλία για τη φροντίδα στην Τρίτη ηλικία και για τις υπηρεσίες που παρέχει το Κ.Η.Φ.Η.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε γλέντι με τους ηλικιωμένους «αιώνιους έφηβους» να χορεύουν, και να διασκεδάζουν δίνοντας το μήνυμα στους νεότερους ότι η ζωή είναι ωραία ανεξαρτήτου ηλικίας. Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση μαντινάδων από τους ηλικιωμένους προς τους μαθητές απευθύνοντας τους ποικίλα μηνύματα. Οι ηλικιωμένοι εντυπωσίασαν με τον αυθορμητισμός τους, τη λαϊκή τους έκφραση, τη χαρά, τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία τους. Τα  έντονα χειροκροτήματα των παιδιών ήταν η απόδειξη της αλληλεπίδρασης που δημιουργήθηκε.

Οργανωτική επιτροπή : Μαλλιαράκης Αντώνιος, Καθ. Θεολόγος, Γυμνάσιο Ασημίου, Κασωτάκη Κλαίρη, Msc Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη Προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι, Φουκάκη Μιχαέλα, Msc Κοινωνική Λειτουργόα, Υπεύθυνη Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων Δήμου Γόρτυνας.

 

 

 

 

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.