Νότια Κρήτη

Ένα περίεργο δένδρο στους Βώρους που έχει ριζώσει …στον αέρα

Ένα περίεργο δένδρο στους Βώρους που έχει ριζώσει …στον αέρα

Ένα καταπληκτικό δημιούργημα της θεάς Φύσης…

A-
A+
11/04/2018 | 21:53

Στα πιο περίεργα σημεία, υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, εκεί που κανείς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί, φυτρώνουν  δέντρα τα οποία επιζούν και προκαλούν εντύπωση με την προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητά τους! Ένα τέτοιο δένδρο δεν συναντήσαμε στο δάσος του Αμαζονίου, στη Κίνα ή σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη αλλά δίπλα μας .

Πρόκειται για ένα Φίκο που έχει αναπτυχθεί στην άκρη του δρόμου στους Βώρους πάνω σε πρανές και καθώς στο σημείο εκείνο το χώμα ήταν  ελάχιστο , οι χιλιάδες ρίζες αφού προσπέρασαν 2,5 περίπου μέτρα …αέρα στη συνέχεια «καρφώθηκαν» στο έδαφος. Μιά εντυπωσιακή φυσική κατασκευή που θα ζήλευε και ο κάθε φτασμένος καλλιτέχνης …

Όποιος θέλει να το δει από κοντά δεν έχει παρά να πάει στους Βώρρους από τα δυτικά ,έτσι  όπως έρχεται ο δρόμος από το Τυμπάκι,  όπου ύστερα από 500 περίπου μέτρα θα το συναντήσει αριστερά  στην άκρη του δρόμου στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.